Blogs

Maandag 30 mei 2016

Prinsjesdag

Geplaatst onder: BeroerteHalsslagaderdissectie door Mieke Batenburg

Nooit gedacht dat ik op die Prinsjesdag naar Den Haag zou gaan. Nee, dat lag totaal niet in de planning, want ik moest immers werken. Als intern begeleider van een school voor zeer moeilijk lerenden had ik een drukke dag voor de boeg. Die ochtend vertrokken mijn man, zoon (examenklas VWO) en ik tegelijk. ‘Tot vanavond, werkse!' Ik reed met mijn auto naar school. Normaal ging ik met de fiets, maar die dag wilde ik sneller zijn, omdat ik tussen de besprekingen op school door nog even... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHalsslagaderdissectie

Donderdag 26 mei 2016

De gebeurtenis

Geplaatst onder: ADHDHersenletsel door Pip

Wakker worden met zandkorrels in je mond. Waar ben ik eigenlijk? Mijn linkerknie en de linkerkant van mijn voorhoofd doen verschrikkelijk zeer. Gek genoeg lig ik op een grote stenen plaats en rechts zie ik een groot gebouw. ‘Heeft nu niemand gezien wat er is gebeurd?' vraag ik me af. Ik probeer op te staan, maar dat valt nog niet mee. Waar ben ik eigenlijk? Langzaam komt mijn geheugen terug.   We zijn op bezoek bij het politiebureau voor een verkeersles. Ik ben... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHDHersenletsel

Maandag 23 mei 2016

De operatie

Geplaatst onder: BeroerteMoyamoya door Vera de Joode

Het was mijn eerste operatie ooit (op de standaard KNO-ingrepen van vroeger na), ik maakte er wel grapjes van zoals; als je het doet, doe het dan gelijk goed. Maar ondertussen was ik enorm zenuwachtig en bang voor wat komen zou. Toch was het een beetje vreemd. Want juist omdat het mijn 'eerste' operatie ooit was, had ik geen idee wat ik überhaupt kon verwachten van bijvoorbeeld de narcose. En dan zou ik nog wakker worden op de IC ook, best heftig. Maar ik had vertrouwen in de chirurg,... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteMoyamoya

Donderdag 19 mei 2016

Tijd voor een update, hoe gaat het met Mirre?

Geplaatst onder: Microcefalie door Natasja Veldman

Hi, wat leuk dat je weer het blog leest over Mirre! Het is weer tijd voor een update hoe het gaat met Mirre. Dit probeer ik altijd te doen na de zogenaamde POP besprekingen met haar begeleiding op 'school' en thuisondersteuning, maar dan wel de korte versie!   Afgelopen periode ging het super met haar en nog steeds! Mirre leert voornamelijk door heel veel herhaling, voordoen, samen doen en soms ook met fysieke begeleiding. Mirre heeft best een goed geheugen, maar zij neemt niet... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Microcefalie

Maandag 16 mei 2016

De salsa

Geplaatst onder: Beroerte door Annemieke Lenselink

‘Alles hier is therapie' is een zin die verpleging en therapeuten vaak gebruiken. De eerste dagen word ik vooral door de verpleging begeleid. Een van de eerste doelen die ik moet behalen is het beheersen van ‘de transfer'. Dat roept bij mij beelden op van Schiphol, vliegtuigen, hotels en vakantie, maar hier betekent het dat je de korte afstand tussen je rolstoel en iets anders kunt overbruggen. Dat lijkt misschien simpel en dat is het ook voor mensen zonder... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Beroerte