Blogs

Maandag 29 mei 2017

Gelukkig

Geplaatst onder: Moyamoya door Vera de Joode

Ik volg een programma dat gaat over jongeren met een beperking en iedere keer wordt de vraag gesteld of ze wel gelukkig zijn. Er komen wisselende antwoorden. Dat zet me aan het denken.   Ik zou mezelf niet ongelukkig noemen, ik voel me ook niet beperkt in mijn doen en laten. Ik ben een andere versie van mezelf geworden het afgelopen jaar. Daar waar ik vroeger bang was om dingen te doen of gevoelens te uiten, durf en doe ik nu meer dan ik ooit had verwacht. Ik was een meisje dat... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Moyamoya

Donderdag 25 mei 2017

Zwanger! Met NAH? Hoe dan?

Geplaatst onder: Hersenletsel door Jeannette Rijpstra

Ik wil jullie allereerst hartelijk bedanken voor de belangstelling bij mijn eerste blog, die onlangs werd gepubliceerd bij de Hersenstichting. De reacties waren hartverwarmend en dit geeft mij nog meer motivatie om door te schrijven. Vooral voor mijzelf, maar ook voor jullie! Ik wil mijn ervaringen delen, jullie stimuleren, inspireren & motiveren.   Ik hoef jullie niet uit te leggen hoe je zwanger zou kunnen worden. Iets met ooievaren, bloemetjes & de bijtjes. Ik zal en... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 22 mei 2017

Net na de hersenschudding

Geplaatst onder: HersenletselHersenschudding door Jeanne Roeland

Uit mijn diepe slaap ontwaak ik met een enorme bonkende hoofdpijn.  Kan je je dit voorstellen? Je opent je ogen en de misselijkheid slaat ineens toe. Alsof iemand je in je maag heeft geslagen. Je draait je op je zij. O, geen goed idee. Je draait terug, gaat weer op je rug liggen en sluit je ogen. De duizeligheid die je overvalt probeer je weer onder controle te krijgen. Wat is er met me aan de hand?! Bij de eerste hulp hadden ze al gezegd, je hebt een hersenschudding.  ... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenschudding

Donderdag 18 mei 2017

Volledig herstel is mogelijk!

Geplaatst onder: BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding door Maurits

Op tienjarige leeftijd word ik getroffen door een hevige (rechtszijdige) hersenbloeding, veroorzaakt door een bloeding uit een AVM (een aangeboren afwijking). Na een ingrijpende operatie en na lang verblijf in het academisch ziekenhuis word ik ontslagen met een kans op recidieve van circa 4% per jaar. Ik moet leren leven met deze ‘tikkende tijdbom’, die dicht tegen de hersenstam is gelegen. Het vooruitzicht binnen 25 jaar een tweede hersenbloeding te zullen krijgen, bepalen mijn... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding

Maandag 15 mei 2017

Een beroerte doet je goed?

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Ik ga een gek statement maken: Ik ben ook wel blij dat ik een beroerte heb gekregen. Voordat je geërgerd het blad omslaat, laat het me uitleggen … Het zijn zeker niet de restverschijnselen hoor, die zijn heel vervelend. Gelukkig deels zichtbaar. Half-verlamd zijn bijvoorbeeld is niet altijd even goed nieuws ;-). Zo haalde ik vanmiddag bijvoorbeeld een ijsje en had daarom de wandelstok even op de tafel buiten neergelegd om te tonen dat die ‘bezet’ was. Toen ik... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in Beroerte