Blogs

Donderdag 31 mei 2018

Verbeteren

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Lieky van der Velden

Ik had voor mijzelf een belangrijk doel. Ik wilde mijn leven verbeteren. Ik kon en wilde niet tevreden zijn met mijn leven zoals die was. Ik wilde niet denken: “Jammer dan van je leven, pech gehad.”   De restverschijnselen zijn er voor de rest van mijn leven. Wat is hier dan wel aan te doen?   Nieuwsgierigheid was voor mij belangrijk om beslissingen te nemen en om verder te zoeken naar een tevreden oplossing. Ergens had ik het gevoel dat er... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 28 mei 2018

Afspraak, geen therapie

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Na drie zinnen valt de huisarts mij al in de rede; ‘begrijp ik het goed?’ vraagt hij dan. Ik val stil en kijk hem aan. ‘Ja, dat klopt’, geef ik aan en op dat moment voel ik mij al zo serieus genomen. Hier wordt naar mij geluisterd!   Het zal je maar gebeuren om in de herfst van je leven een huisarts tegen te komen die mij kan volgen. Als het busy is in the headquarters (mijn brein) ga ik voor een gestructureerd gesprek bij de huisarts langs.  ... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD

Donderdag 24 mei 2018

Eén ding tegelijk!

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Marijke Kloosterman

Na mijn beroerte heb ik ruim 3 maanden in het revalidatiecentrum “gewoond”. Wat ik toen meteen mocht doen, was buiten fietsen: A. mét de fysiotherapeut en B. mét een helmpje op m’n hoofd.   De reden daarachter is de aansprakelijkheid voor het revalidatiecentrum. Maar los daarvan is het ook gewoon verstandig om een helm op te zetten; zeker nú is het de kunst m’n hoofd verder heel te houden. Daarom heb ik -meteen nadat ik thuis kwam- een... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Maandag 21 mei 2018

NAH-bootjes

Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

Een grote haven met allerlei soorten bootjes ligt voor onze neus. Het vakantiegevoel ligt voor de deur. "Wat zijn nou dingen die je beter niet tegen iemand met niet-aangeboren hersenletsel kan zeggen?" Bij de haven beland ik in gesprek over de do's en dont's in de doelgroep waar ik sinds kort officieel toe behoor. De vraag zet me aan het denken.   Bij erkenning horen ook (voor)oordelen en helaas nog altijd misvattingen. Hoe leg je die uit? Door te blijven vertellen. Hoe zal... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 17 mei 2018

De omweg met NAH

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Jeannette Rijpstra

Bron plaatje: Vesalius   De winter is voorbij en de zomerse en voorjaarstemperaturen zijn er weer. In de winter zien wij vaak minder mensen, alsof iedereen onder een steen heeft gelegen … kom er maar weer onder vandaan mensen, de lente is in het land. Het zonnetjeis al achter de wolken vandaan, onze vitamine D bol is er en we kunnen meer naar buiten.   Als je NAH hebt, is een stuk van je hersenen beschadigd, die zijn kapot. Deze kapotte hersenen staan allemaal... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel