Blogs

Donderdag 30 mei 2019

Watje

Geplaatst onder: ADHD door Pip

“Nee Kees, ik ga niet mee naar de markt! Het is te druk in the headquarters (mijn brein), dus ik blijf thuis.” Nu ben ik nogal snel over te halen, zeker als het woord kibbeling valt… Het is mooi weer en hartstikke druk. Ik zie twee bekenden en ik sla op tilt. Ik probeer Kees uit te leggen dat ik er zelfs misselijk van wordt en ik heb toch een oorpijn. Nee, natuurlijk niet van die geluiden. Ik weet ook niet hoe het komt. Mijn lontje is nu te kort, ik voel het zelf. Weet... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD

Dinsdag 28 mei 2019

Precies 3 jaar geleden

Geplaatst onder: BeroerteHerseninfarct door Evelien van Dongen

28 mei 2016. Zomaar ineens getroffen door een herseninfarct... Eindelijk mijn droombaan gevonden. Ik had net drie dagen gewerkt in de horeca als leermeester in Waalwijk bij Prins Heerlijk. Had er zin in, eindelijk werken. Als leermeester zou ik bijvoorbeeld iemand met autisme of een verstandelijke en/of lichamelijke beperking leren om in de horeca te kunnen werken net als iemand anders. Zij hebben net iets meer begeleiding nodig om dit te kunnen en ik wilde dit enorm graag voor hun doen.... Lees verder»


13 Bekijk reacties (13)   |   Meer artikelen in BeroerteHerseninfarct

Donderdag 23 mei 2019

Embolisatie: dicht lijmen van de kluwe

Geplaatst onder: BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding door Maurits

De geliefde van Maurits schreef:   25 september Het ziekenhuis belde om te vertellen dat je morgen ingepland staat voor embolisatie. Embolisatie is het dichtlijmen van de kluwe (AVM), die in je hoofd zit. Na een uitgebreid gesprek met de doctoren hebben we besloten het te doen. Door middel van embolisatie vermindert de kans op een nieuwe bloeding enorm en wordt de kans zelfs vrijwel nihil. Hoe sneller we dit doen, hoe beter het voor je is. Ik vond het een hele emotionele... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding

Maandag 20 mei 2019

BOEM en (niet meer) door….

Geplaatst onder: Hersenletsel door Kelly Wildschut

Het is vrijdagmiddag 11 januari 2013. Max is 4,5 jaar oud en is net thuisgekomen na een vermoeiende schoolweek. De eerste week na de kerstvakantie is weer voorbij. Max heeft nog wat last van de naweeën van de waterpokken waar hij tijdens de kerstvakantie last van heeft gehad en ploft op de bank. Hij is moe. Aangezien hij toch ook nog wel erg graag vanmiddag bij een vriendje wil gaan spelen, gaat hij nu eerst een uurtje op bank voor de tv liggen om een klein beetje bij te trekken. Als... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 16 mei 2019

Vechten voor mezelf

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

In de donkere nacht voor mijn operatie komt in het ziekenhuis een verlichtende gedachte Ik heb de kracht achter me Ik heb de kracht naast me Ik heb de kracht in en bij me Ik heb en voel de kracht overal om me heen Droom + Durf = Drijfkracht! Ik heb de kracht in mijn lijf en ledematen Zo loop ik in de vroege morgen blijmoedig door de straten in de maat voorop ook al weet ik niet waarheen, ik heb de kracht in mijn kop voor altijd en toch... Voel ik me even klein van binnen... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma