Blogs

Maandag 30 juni 2014

MS-medicijn kiezen: Een serieus gezelschapsspel

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Anja Prakken

In 1991 kreeg ik na een halfzijdige verlamming de diagnose MS. Ik was twintig. Er bestonden nog geen remmende medicijnen. Teleurstelling. Het voelde minder, meer en meest bedreigend dat het morgen zover kon zijn dat mijn benen, armen, blaas, verstand of welke lichaamsfunctie dan ook het begaf. Want eigenlijk kan alles kapot gaan als je MS hebt. En meer, minder of niet herstellen. Mijn medestudenten maakten carrièreplannen. Na de standaard ontkenningsfase - het is een rouwproces als... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)

Dinsdag 24 juni 2014

Hoofdzaken

Geplaatst onder: Hydrocefalie (Waterhoofd) door Maud van Gils

Ineens voel ik een felle pijnscheut in mijn rug, die zich uitbreidt naar mijn benen. Het is januari 2014 en ik lig met mijn knieën opgetrokken op een onderzoekstafel. Gespannen wacht ik wat de arts gaat zeggen. Eerst komt de mededeling dat de naald erin zit (goh, alsof ik dat niet voel), maar als ik dan hoor dat ik moet gaan zuchten en mijn benen moet strekken, is het voor mij al duidelijk. En ja hoor, de druk is weer te hoog en dit is nu al de tweede ruggenprik deze maand! Ik ben... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Hydrocefalie (Waterhoofd)

Vrijdag 20 juni 2014

Praktische adviezen over hersenen

Geplaatst onder: Hersenen door Wim Kweekel

Ik ben sinds ruim twee jaar ambassadeur van de Hersenstichting. Sinds ik ambassadeur ben, hou ik een lijstje bij met relevante resultaten van hun onderzoeken. Er wordt terecht heel veel onderzoek gedaan naar de werking van onze hersenen. Enerzijds om hersenaandoeningen te verhelpen en anderzijds om deze te voorkomen. Een aantal van deze onderzoeken leveren resultaten op die we ons in het dagelijks leven ter harte kunnen nemen. Het is inmiddels een aardig lijstje dat gestaag groeit. Voorwaarde... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenen

Maandag 16 juni 2014

Nieuwe schoenen en jubeltenen

Geplaatst onder: Beroerte door Harry de Weerd

Insiders weten de grootte van mijn tenen. Vooral duimen en grote teen zijn behoorlijk aan de maat. Kan op zich geen kwaad, maar het breekt mij vaak op, als het om het ‘schoen-aantrekken' gaat. Ik doel uiteraard op mijn linkerbeen en de daarbij behorende voet (zoals te lezen in mijn blogs en/of boek). Die kwalijke drukplekken en de spasmes: zoo gemeen!! De drukplekken zijn verdwenen, maar voor het pitten, onderwerp ik, gezeten op mijn bedrand, mijn linkervoet aan nauwkeurig... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 9 juni 2014

Ambities

Geplaatst onder: Hersenstichting door Peter Schoof

Als kind wilde ik treinbestuurder worden. Met vriendjes tekenden we lijnen op de stoep, met onze fietsen reden we over die lijnen en deden we of we een sneltrein waren.   Toen ik wat ouder was wilde ik missionaris worden. Het leek me geweldig om op de missiepost te werken. Vooral omdat missieposten hele brede functies bleken te hebben, van handelspost tot ziekenhuis en opleidingsinstituut.   Nog weer later wilde ik journalist worden. Schrijven leek mij... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenstichting