Blogs

Maandag 29 juni 2015

Overzicht

Geplaatst onder: Beroerte door Emil de Boer

Ik ben nu heel gevoelig voor prikkels. Niet prikken van een naald, maar prikkels uit de omgeving. Drukte vermijd ik, zoals markten en feestjes waar veel mensen komen. Die geven mij veel prikkels. Ik verlies het overzicht en word dan erg prikkelbaar. Zomaar. Er hoeft niets van belang te gebeuren maar ik raak dan het overzicht kwijt en daarmee ook mijzelf. Dan raak ik in paniek. Dat uit zich dan in boosheid en ik ga dingen zeggen die ik niet meen. Dus probeer ik die situaties te mijden. Het... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Vrijdag 26 juni 2015

Labbekakken

Geplaatst onder: Hersenletsel door Irma de Bresser

De afgelopen weken ging het goed met me. Eindelijk had ik, na bijna 6 jaar, geaccepteerd dat ik niet meer zou kunnen werken. Al die jaren heb ik mezelf voorgehouden dat ik ooit wel weer aan het werk zou kunnen, ondanks dat ik volledig afgekeurd ben. Constant ben ik in die jaren bezig geweest met bedenken wat ik eventueel wel zou kunnen en hoe ik dat dan zou moeten doen. Ik ben het nu eindelijk eens met de keuringsarts van het UWV. Het kan niet meer. De schade is te groot, mijn energie te... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 22 juni 2015

Een sterfgeval zonder begrafenis

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Anja Prakken

Met de diagnose van een chronische ziekte kreeg ik gratis een levenslang abonnement op een roestige achtbaan. Niet dodelijk, dat was een opluchting, maar what a ride. Het is zeker spannend maar ik ging niet vrijwillig in dat krakende wagentje zitten. En bij elke verandering in ziekte en levensfase proef ik het: de zoute smaak van rouw. Als je kind, jijzelf of je partner ernstig ziek wordt: dat verdriet gaat nooit meer weg. Een sterfgeval zonder begrafenis. Het allerergste gebeurt niet.... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)

Maandag 15 juni 2015

Accepteren

Geplaatst onder: Hersenletsel door Irma de Bresser

Als je met mensen praat over wat je overkomen is, dan zeggen ze vaak dat je het moet accepteren. Maar wat betekent accepteren? Het betekent: het goed vinden; ermee tevreden zijn; aannemen. Veel mensen zeggen dat ze hun beperkingen geaccepteerd hebben. Betekent dit dan dat ze het goed vinden dat ze een NAH hebben? Dat denk ik niet. Ik denk dat de betekenis in dit geval anders is en dat ze ermee willen zeggen dat ze met hun beperkingen om kunnen gaan en tevreden zijn met hun leven zoals het... Lees verder»


11 Bekijk reacties (11)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 8 juni 2015

Het beste er van maken

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

Soms heb je niets te willen, maar gaat het zoals het gaat. Hoe hard ik ook vecht, ik kan mijn leven van voor de virale encefalitis nooit en te nimmer meer terugkrijgen. Dat is voorbij. Klaar. Ik kan geen leven hebben zonder restverschijnselen, die horen gewoon bij mij. Ik kan me blijven focussen op wat er mis met me is en daarin blijven hangen. Ik besef steeds meer dat ik niet meer moet denken in termen als: Straks als ik beter ben, dan...   Want daar wordt mijn leven... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking