Blogs

Donderdag 30 juni 2016

Duurzame wasmachine

Geplaatst onder: Moyamoya door Vera de Joode

De afgelopen weken gingen heel snel en waren erg prettig in mijn beleving. Het begon allemaal met school. De laatste paar examens waren ingepland en ik kon me weer op school focussen. Heerlijk (nooit verwacht dat ik dat zou zeggen, maar na een half jaartje bijna niks doen is het toch wel fijn). De examens zijn gemaakt en ik heb ze allemaal gehaald, gelukkig! Nu volgend schooljaar nog 'even' al mijn verloren stage-uren en de proeve van bekwaamheid inhalen en ik heb mijn diploma... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Moyamoya

Maandag 27 juni 2016

Lunch

Geplaatst onder: Beroerte door Annemieke Lenselink

De lunch is niet alleen een ‘eetmoment', maar ook een ‘therapiemoment'. Het duurt even voor ik door heb dat het therapeutenjargon doorspekt is van momenten. Ik vind het moeilijk om meteen de logica van de structuur rond de lunch te doorgronden. Er is een selecte groep mensen die deel uitmaakt van ‘de lunchgroep'. Wat die precies doen was mij een raadsel. Later wordt mij duidelijk dat je, als je een beetje kunt lopen, van je rolstoel in de gang naar je stoel aan tafel... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 23 juni 2016

YouTube

Geplaatst onder: BeroerteHalsslagaderdissectie door Mieke Batenburg

‘Kijk eens!' zegt de neuroloog terwijl hij zijn computerscherm naar me toe draait. Ik zit aan de andere kant van zijn bureau voor controle 3 maanden na het herseninfarct. De neuroloog is blij verrast mij te zien en begint enthousiast te vertellen. 'Het is zo goed jou hier te zien! Lopend nog wel! Wat een geluk dat je werd ingeloot! Gelukkig kreeg je het infarct in het ziekenhuis, zodat we de behandeling binnen 4,5 uur konden doen. Het zag er zo slecht voor je uit. Je was helemaal... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteHalsslagaderdissectie

Maandag 20 juni 2016

Mijn bril aangepast

Geplaatst onder: Melkersson-Rosenthal Syndroom door Kimberly van IJzendoorn

Een tijdje geleden heb ik mijn eerste blog hier geplaatst. Het is tijd om wat meer te gaan vertellen over het Melkersson-Rosenthal syndroom, en hoe het met mij gaat momenteel.   Op dit moment dat ik deze blog aan het typen ben, kan ik zeggen dat het met mij qua gezondheid redelijk goed gaat. Ik heb vrij weinig last van de aanwezigheid van mijn ziekte. Natuurlijk voel ik wel dat het aanwezig is zoals altijd, maar de klachten zijn op dit moment dragelijk. De grote vraag is... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Melkersson-Rosenthal Syndroom

Donderdag 16 juni 2016

Rijbewijs

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Inmiddels is er aardig wat structuur in mijn leven, aangebracht door Kees. Na een verre reis wordt alles weer keurig opgeborgen en vangt het dagelijkse leven weer aan. Wel moet ik mijn paspoort verlengen en dat regel ik dan ook maar meteen. Ik ben wel twee keer terug gestuurd, want eerst moest ik vooruit betalen en daarna moest ik ook ineens twee pasfoto's hebben en ik heb er maar één. Dat vertelt zij dus in die twee bezoekjes en kon zij blijkbaar niet in één... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD