Blogs

Donderdag 29 juni 2017

De volgende ochtend...

Geplaatst onder: BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding door Maurits

Lieverd, wat heb je me laten schrikken! Vrijdagnacht om 02.00 uur belde Charlotte me wakker. Ik was net een uurtje thuis, terug van Rosalie en Diederik. Het ging niet goed met je, vertelde Charlotte. Je was niet lekker geworden, je had erg veel hoofdpijn en je hebt overgegeven. Gelukkig wisten Dick, Maarten en je andere vriendjes meteen dat het ernstig was en hebben ze 112 gebeld. Je was immers een weekendje met de jongens op pad, naar Texel. Maarten is met je meegegaan in de ambulance; ze... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding

Maandag 26 juni 2017

Zekerheid

Geplaatst onder: ADHD door Pip

In mijn beleving komt er plotsklaps een verpleegkundige mijn kamer in. Ze loopt naar het zuurstofapparaat en sluit de kraan af. 'Zo, u had 95 saturatie, dus die kunnen we afkoppelen en de po-stoel zal ik ook meenemen.' Nou moe, al tien dagen lig ik ademloos in het ziekenhuis. Zeker het gaat wat beter, maar ik heb meer 94 op mijn zuurstofmetertje staan dan 95. En nu is mijn mogelijkheid om meteen te plassen ook weg!   Ik lig alleen in een ziekenhuiskamer en dat vind ik bijzonder... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD

Donderdag 22 juni 2017

Balanceren in een aangepaste apenkooi

Geplaatst onder: Beroerte door Elisheva Boumans

‘Zitten is het nieuwe roken’, lees ik hangend op de bank. Ik pak mijn tablet erbij en verschuif mijn balans van de ene naar de andere bil. Tijdens het lezen dwalen mijn gedachten af naar de sportieve uitspattingen in mijn studententijd, met de vrijdag als hoogtepunt: tennissen in de ochtend, daarna 40 baantjes zwembad en eind van de middag ‘bommen’ (bewegen op muziek). Mijn lijf was in topvorm. Ook raasde ik met mijn racefiets ettelijke kilometers door het lage land... Lees verder»


15 Bekijk reacties (15)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 19 juni 2017

Even voorstellen

Geplaatst onder: Epilepsie door Vera van Winden

Wat leuk dat je dit leest! In mijn allereerste blog stel ik mij graag even aan jullie voor.  Mijn naam is Vera. Ik ben 35 jaar, woon in Haarlem, sindskort moeder van Luuk en ik heb epilepsie.    Iedere dag zijn ze er, die plotselinge aanvallen. Soms een enkele, vaak een serie. Of het went? Nee, niet echt. Gelukkig weet ik wel steeds beter m'n weg te vinden in het 'omgaan met epilepsie'. Wat werkt er wel en wat niet?    Mijn ervaringen deel ik... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Epilepsie

Donderdag 15 juni 2017

Drankgebruik en afasie?

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

'Goedemiddag, ik wil een taxi bestellen in de huppeldepupstraat 48 in Amsterdam.' 'Meneer, ik kan u niet verstaan, wilt u dat nog een keer herhalen?' Ik snuif en lees het zorgvuldig opgestelde blaadje nog een keer voor. 'Meneer, ik kan u niet verstaan, nog één keer alstublieft.' Ik herhaal, nu een beetje geagiteerd, de tekst op het blaadje. 'Meneer, de huppeldepupstraat 48, de taxi komt er aan.' 'Dank u wel.' Ik strompel de trappen af en ga alvast buiten staan om op de taxi te... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Beroerte