Blogs

Donderdag 28 juni 2018

Hoe open ik een kindersluiting?

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Dagelijks slik ik drie medicijnen om een nieuwe beroerte te voorkomen. Ik moet ze mijn hele leven blijven slikken, zegt de dokter en dus doe ik braaf. Op één van de potjes staat ‘retard’ wat mijn partner ‘debielenpilletjes’ ontlokt. Daar moet ik er twee van per dag. Op een dag ben ik alleen thuis. Ik pak het potje en draai aan de dop. Hij draait lekker losjes, en hij draait lekker losjes, en hij draait….verrek: kindersluiting. “In plaats dat... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 25 juni 2018

30 jaar ziek en nu DBS

Geplaatst onder: DepressieDwangstoornisAngststoornis door Karin Uijtdewillegen

Vanaf mijn 8e jaar, dat ik kan herinneren, was ik al ziek. Ik wist dat er iets niet klopte aan mij. Ik had veel last van angsten. Vooral angsten voor overgeven. Ik begon steeds minder te eten en werd ook lichamelijk steeds zieker. Ook heb ik een aantal keer in het ziekenhuis gelegen. De eerste jaren was het nog echt angst. Maar niemand geloofde me. Op een gegeven moment kreeg ik iedere dag rituelen. Dan ging ik nadenken of ik niks vergeten was. En moest ik op de grond stampen als ik... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in DepressieDwangstoornisAngststoornis

Vrijdag 22 juni 2018

Een kleurboek vol (levens)ervaring!

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

Met een gezonde portie doorzettingsvermogen, een toef zelfvertrouwen en een snufje creativiteit.... Het dagelijkse recept dat past bij mijn leven mét NAH.   Begin 2017 heb ik drie maanden als store supporter gewerkt. Onbetaald, want het was een proefplaatsing. In de laatste week van de proefplaatsing stond het bericht in de krant over de dreigende overname van het bedrijf door een groot Amerikaans bedrijf. Toen ik een evaluatiegesprek had op de laatste dag van de... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Maandag 18 juni 2018

Operatie door de ogen van Corry

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Corry en Frans

Ik vertel jullie hoe het gegaan is met de operatie (deep brain stimulation) op 25 oktober 2016 en het verdere verloop ervan.  Bij het gesprek met de chirurg medio oktober 2016 waren wij best gespannen. Hij begon direct het gesprek met 'Ik ga jou opereren'. 'Dat wist ik natuurlijk al', roep ik en ik moet lachen. Het ijs was meteen gebroken. Hij legde uit wat hij precies ging doen. Bij de vraag, 'weet u al wanneer?', keek hij op de lijst. 'Kun je 25 oktober??' Daar schrokken we... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Donderdag 14 juni 2018

Hoe kom je de dag door als moeder met hersenletsel en weinig energie?

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Kesty van Ree

Moeder zijn is het mooiste wat er is, vind ik. Het geeft je vleugels, zin om te leven….en voor de glimlach van je kind, doe je alles!   Maar wat nou als je hersenletsel hebt als moeder zijnde? Net als iedere moeder heb je goede en minder goede dagen. Alleen zijn de mindere dagen van een gezonde moeder niet te vergelijken met de mindere dagen als je hersenletsel hebt.   Sinds ik hersenletsel heb, zijn de mindere dagen echt slechte dagen. Je herkent ze vast wel,... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel