Blogs

Donderdag 27 juni 2019

Moeilijke momenten

Geplaatst onder: Hersenletsel door Kelly Wildschut

Na een jaar vol emoties, leren, vooruitgang, verwerking en terug naar het verleden en weer opkrabbelen, proberen we nu samen tot steeds meer wegen te komen om het voor Max beter te laten gaan, zonder teveel extra prikkels.   Vandaag is je broertje alweer 5 jaar geworden! Een mooie dag waar alleen twee opa’s en oma’s ons gaan verblijden met een bezoekje.   Zondag vieren we zijn feestje voor vrienden en familie. Een aantal weken geleden kwam het idee in mij op... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 24 juni 2019

De overwinning

Geplaatst onder: Beroerte door Elisheva Boumans

‘Hardlopers zijn doodlopers’, luidt een spreekwoord. Dit betekent dat je niet te hard van stapel moet lopen. Sinds enige tijd loop ik niet meer hard, laat staan van stapel. In mijn vorige leven was ik een fervent hardloopster, die zich regelmatig uitsloofde voor opzichtige medailles of andere prullaria. Weemoedig denk ik terug aan die tijd en besluit op zolder de zak memorabilia op te snorren. Het aardewerken bord brengt een glimlach op mijn gezicht. Een aandenken aan de... Lees verder»


16 Bekijk reacties (16)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 20 juni 2019

De ‘stroom’ van mijn leven

Geplaatst onder: Parkinson door Gerard Pronk

Hoe je leven verloopt noemen ze ook wel eens poëtisch ‘de stroom van je leven’. De stroom van mijn leven gaat met scherpe bochten en hoge heuvels. Dit komt omdat ik na dertien jaar, sinds mijn 32e, met Parkinson leef. Sinds zeven jaar leef ik ook OP de stroom van het leven. Toen zijn er namelijk elektroden in mijn hersenen geplaatst, ook wel deep brain stimulation (DBS) genoemd, om de Parkinson te reguleren. Met positief resultaat! Het is inmiddels wel al de derde keer... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Parkinson

Maandag 17 juni 2019

Verhaspelingen

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Irma de Bresser

Een van de dingen die gebeuren als ik vermoeid ben is dat ik woorden en/of zinnen ga verhaspelen. Dat is niet zo heel erg, mensen begrijpen het wel en meestal hoor ik het zelf ook en kunnen we er om lachen. Gelukkig hoor ik ook regelmatig bij gezonde mensen zulke verhaspelingen. Op tv en radio zelfs, natuurlijk, we zijn allemaal mensen en ieder brein maakt weleens een foutje door vermoeidheid of afleiding.   De uitdrukking ‘praten en breien tegelijk dat gaat niet’, is... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 13 juni 2019

Eenzaamheid

Geplaatst onder: Hersenletsel door Johanneke Gehrels

Afgelopen periode is het even een moeilijke periode geweest. Ik was veel momenten oververmoeid. Ik ben mij niet altijd bewust van wat er allemaal gebeurd. Ik wil graag zelfredzaam zijn, maar dat lukt niet altijd. Dat is enorm frustrerend. De kans op overbelasting is groot. Het is moeilijk om te laten zien wat voor impact hersenletsel heeft op mijn leven. Het voelt soms ook alsof het mijn eigen schuld is. Ik heb een bepaalde uitstraling en energie wat andere een verkeerde indruk kan geven.... Lees verder»


14 Bekijk reacties (14)   |   Meer artikelen in Hersenletsel