Blogs

Maandag 28 juli 2014

Wandelstok en walhalla in Londen

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Ik ga met mijn vriendin naar Londen. Gewoon, een paar dagen. Met een enorme pont, hoe heet dat ding ook al weer? O ja, veer. Van Hoek van Holland, met het piepkleine autootje. Dat eigenlijk bedoeld is als stadsauto. Zodat ik kan rijden. Hij is aangepast en van alle gemakken voorzien. Automatisch gaan de lichten aan als het te donker is bijvoorbeeld. Ik moet alleen met één hand sturen, gas geven en zo min mogelijk remmen. Ik heb al twee keer in Engeland gereden, aan de... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 21 juli 2014

Meer kennis nodig over gezonde hersenen

Geplaatst onder: HersenenHersenstichting door Peter Schoof

In zijn boek Oud worden zonder het te zijn voorspelt professor Rudi Westendorp dat de mensen steeds ouder zullen worden. De baby's van nu kunnen wel 135 jaar oud worden! De wens van de meeste mensen is dat zij daarbij niet alleen lichamelijk vitaal blijven, maar vooral dat hun hersenen goed blijven werken. De Hersenstichting gaat hen daarbij de komende tijd helpen. Natuurlijk willen we hersenaandoeningen genezen, maar daarbij houdt het niet op. Als we aandoeningen kunnen... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in HersenenHersenstichting

Maandag 14 juli 2014

'Mevrouw, u bent een raadsel'

Geplaatst onder: Beroerte door Annemieke Lenselink

Nadat Eliott (één van de dokters/verpleegkundigen) mij stralend heeft gevraagd of ik proefpatiënt wil zijn tijdens een college, heb ik nog net de tegenwoordigheid van geest om te vragen hoe dat dan gaat. 'Nou, u komt in een rolstoel'  - Correctie: ik kom niet in een rolstoel. Ik kan niet eens goed zitten. Ik kom in een ziekenhuisbed, of ik kom niet.   Na enig overleg wordt besloten de collegekamer om te bouwen zodat er een... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 7 juli 2014

Het moet anders

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

Vastbesloten ben ik van plan om mijn leven van voor deze ziekte terug te krijgen. Het leven dat mij zo lief is. Een werkende vrouw van deze tijd, drie prachtkinderen, een fijne vent, vrienden, vakanties, leuk huis. Dat is mijn leven. Ik bezoek trouw het revalidatiecentrum, start met het lezen van kinderboeken (die kan ik gelukkig weer lezen en begrijpen) en stop de vele beterschapkaartjes in een doos. Een half jaar later sta ik alweer wat uurtjes voor de klas. Negeer ik alle seintjes, nou... Lees verder»


12 Bekijk reacties (12)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking