Blogs

Maandag 27 juli 2015

Restverschijnselen

Geplaatst onder: Beroerte door Lieky van der Velden

Met een herseninfarct/bloeding/infarct heb je ook restverschijnselen. Het is bij sommigen niet te zien dat ze dit hebben gehad. Net als bij mij. Dat noemt men een ‘lichte infarct'. Niet iedereen kan het goed uitleggen en wil of kan er over praten. Andere mensen willen juist weten wat iemand voelt als hij/zij last heeft van restverschijnselen. Onze vriend Richard vroeg mij: ‘Wat is dat eigenlijk, restverschijnselen?'. Dat vond ik zo mooi van hem. Hij was echt... Lees verder»


19 Bekijk reacties (19)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 20 juli 2015

Een herseninfarct bij mijn man

Geplaatst onder: BeroerteMantelzorg door Petra Jonker

Vandaag is het een relatief rustige dag. Behalve dat ik de benen onder mijn kont vandaan loop omdat ik nu ineens alles in mijn eentje moet doen. Ineens ben ik moeder en mantelzorger en deels vader tegelijkertijd. Het is nu anderhalve week geleden dat mijn man werd getroffen door een herseninfarct. Van het ene op het andere moment deed zijn arm het niet meer. Nadat mijn zoon me op zaterdagochtend uit mijn bed had getrommeld met de mededeling 'papa's arm doet het niet meer' en ik eerst nog... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in BeroerteMantelzorg

Maandag 13 juli 2015

Van koele kikker naar angsthaas

Geplaatst onder: Beroerte door Elisheva Boumans

Op mijn reis door hersenletselland heb ik een reisgenoot genaamd epilepsie. Tot 24 augustus vorig jaar hield mijn reisgenoot zich rustig, ook zonder medicatie. Maar een reisgenoot wil ook aandacht. Tijdens een weekend weg gaat zij in de aanval en eindig ik op de IC van een mij onbekend ziekenhuis.   Uren later word ik wakker en kan ik nauwelijks praten. Ik ben moe en misselijk. Gelukkig mag ik na een paar dagen naar huis. In de ziekenhuisapotheek ontstaan de eerste... Lees verder»


15 Bekijk reacties (15)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 6 juli 2015

Onze buikhersenen

Geplaatst onder: Hersenen door Peter Schoof

Laatst kreeg ik de vraag of de Hersenstichting zich ook bezighield met het belly brain. Uh... belly brain? Nooit van gehoord, dus maar eens op onderzoek uit. En wat blijkt? Deze 'tweede hersenen' zijn al in het midden van de 19e eeuw ontdekt en over de werking ervan wordt vooral de laatste tijd steeds meer bekend. Ingebed in de wand van de darm ligt een omvangrijk zenuwstelsel dat onze spijsvertering regelt. Spijsvertering is een complexe zaak en dit proces wordt dus niet zozeer vanuit... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Hersenen