Blogs

Donderdag 28 juli 2016

Onzichtbaar ziek

Geplaatst onder: Hypofyse door Petra Serbanescu-Kele

Patiënt zijn is niet leuk. Patiënt zijn, dat is een ziekte hebben. Dat kan variëren van een onschuldige verkoudheid tot de gevreesde ziekte kanker. Als je wat onder de leden hebt, ben je patiënt. Bij kortdurende ziektes bent je even patiënt. Gaat de ziekte niet over, ben je chronisch patiënt. Patiënt zijn is een" titel" waar niemand om gevraagd heeft, noch ergens eervol vermeld wordt, zoals titels die men meekrijgt na het... Lees verder»


18 Bekijk reacties (18)   |   Meer artikelen in Hypofyse

Maandag 25 juli 2016

Nuance

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

"Waarom wil je eigenlijk positief denken? Ik word gek van al die blije mensen die alles de positieve kant opduwen, jij hebt die neiging ook wel eens". Zo, die komt binnen. Hij kijkt er een beetje getormenteerd bij, of verzin ik dat om de aandacht weer naar hem te verleggen? Ik zit een excuus te bedenken, of een werkelijke reden, zelfs dat weet ik nu niet. Ik herstel me. "Ik doe dat omdat ik mij daar beter bij voel, beter dan altijd maar zitten te simmen, hoe terecht ook... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 21 juli 2016

BZP-er

Geplaatst onder: ADHDIIH door Annelies Muilenburg

We lopen de klapdeuren door. Ik ruik de bekende geur, ik hoor het geroezemoes op de gang en ik zie het felle licht van de Tl-buizen. Het voelt op een gekke manier als thuiskomen. We zijn er weer, de afdeling Neurologie. Bij de zusterpost zwaait de verpleegkundige al naar me. Onderweg komen we de verpleegkundige tegen met de lunchkar. Ze vraagt of ik een broodje en een cracker wil. Zij weet precies wat ik wil eten maar ik hoef niet, dit heb ik thuis al gedaan. De verpleegkundige bij de... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in ADHDIIH

Maandag 18 juli 2016

Angst om met de fiets van de roltrap te gaan

Geplaatst onder: Autisme door Saskia Gerards

Ik wil het over één van mijn angsten hebben. Het is misschien raar, maar ik blijf er maar mee zitten dat ik nu nét, deze angst nog niet heb kunnen oplossen. Ik vind het een gevoel van falen. Ik schaam me ook om deze angst te hebben. Zeker omdat ik zie, dat de rest van de mensheid deze angst niet schijnt te hebben. Of er zijn maar weinig mensen die dezelfde angst als mij hebben, ik ben in ieder geval nog niemand met deze angst tegengekomen.   Ik begrijp... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Autisme

Donderdag 14 juli 2016

Specialisten bezoekjes

Geplaatst onder: Beroerte door Harry de Weerd

Specialisten bezoekjes - altijd vlotte en vriendelijke bediening.   In de afgelopen jaren heb ik diverse malen verplichte bezoekjes gebracht aan specialistische bedrijven, waarvan ik toch wel behoorlijk afhankelijk ben. En dan bedoel ik niet een enkel bezoekje aan de huisarts of apotheek. Daar kom ik niet of nauwelijks eens per maand, laat staan per week. Wijlen mijn schoonmoeder zei vaak: "een huisarts is enkel goed voor een koudje of een zwerende vinger!"... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte