Blogs

Maandag 31 juli 2017

Samen sterk

Geplaatst onder: Epilepsie door Vera van Winden

Hoe zorg je zo goed mogelijk voor je kind en voor jezelf? Een vraag die denk ik voor iedereen een belangrijke is, met of zonder kind, en me de laatste tijd meer dan bezighoudt. In ’t kort: dagelijks heb ik aanvallen (complex-partiële epilepsie.). Ze komen vaak in series. Half april kwam ik erachter zwanger te zijn. Na snel samenwonen, de medische molen in (en er gelukkig weer uit ;-)), en de nodige voorbereidingen beviel ik eind juli van een gezonde zoon, Luuk! Persoonlijk heb... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Epilepsie

Donderdag 27 juli 2017

Kopiëren

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Om de beurt moet een van mijn collega’s of ik kopietjes maken. Nu had ik al vaak mijn beurt kunnen overslaan maar nu moest het er toch van komen...   Op een grote tafel lagen tien stapels. Op die stapels lagen briefjes met een getal, het aantal keer dat die stapel gekopieerd moest worden. Nu liepen er ook nog collega’s rond op de gang dus opletten en een goede dosis concentratie vasthouden, dacht ik.   Bij het tweede blad van de stapel ging... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in ADHD

Maandag 24 juli 2017

Ed Koning - Verandering

Geplaatst onder: Locked in syndroom door Ed Koning

Er is toch wel heel wat veranderd door mijn verlamming. Zucht - of niet? Nou, ik moet je eerlijk gezegd vertellen dat ik weinig geloof hecht aan dat zware zuchten. Zo van 'vroeger was het beter' of 'was ik maar...' of was ik maar niet..'. Ik vloek dan wel veel, maar dat gaat me nou eenmaal verbaal het beste af, het is nu eenmaal goed oefenen met die korte en creatief samengestelde krachttermen, en tegelijkertijd blaas ik ook nog wat stoom af.   Veranderd Grofweg zie ik eigenlijk... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Locked in syndroom

Donderdag 20 juli 2017

De valkuil van acceptatie

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Ellis Merkelijn

Zodra je te maken krijgt met tegenslag in je leven blijkt acceptatie het toverwoord te zijn. Het wordt vaak omschreven als een bijna magisch moment. Een moment waarna alles anders en beter wordt.   In de eerste jaren na mijn herseninfarct was ik met alles bezig behalve met de acceptatie van dat wat is. Ik wilde vooral gewoon weer terug krijgen wat ik was kwijtgeraakt. Mijn vrolijke ik. Mijn behulpzame ik. De enthousiaste moeder en partner. De attente vriendin. De stabiele ik. Mijn... Lees verder»


14 Bekijk reacties (14)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 17 juli 2017

Indianenverhalen

Geplaatst onder: DepressieTrauma door Saskia Troy

De herinneringen aan het coma ongeluk en de gedachten, de gevoelens en de herinneringen die ik daar op dit moment nog over heb zijn met name gebaseerd op de verhalen van anderen. Het brein wordt creatief als het er naar op zoek gaat om de leegte op te vullen die is ontstaan vanuit het geheugenverlies door de bewusteloosheid en de coma. Mijn visualisaties zijn levendig, voornamelijk gebaseerd op fantasie en de verhalen van anderen. Aangekomen op het veldje op de manege waar het ongeluk is... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in DepressieTrauma