Blogs

Maandag 30 juli 2018

Geduld is een schone zaak

Geplaatst onder: Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding door Ellen Hilberts

"Geduld is een schone zaak." Dat spreekwoord kwam me de keel uit. Na het gesprek met de neurochirurg was ik volledig geconcentreerd op de brievenbus. Het klapperen van de brievenbus bracht me in extase. Voor zover ik dat kon, sprong ik dan op van de bank en snelde naar de brievenbus. Jammer, weer geen post van het ziekenhuis. De naam van het ziekenhuis is in de afgelopen jaren veranderd, maar nog niet elke poli heeft de enveloppen en briefpapier op. Tenminste, dat is een aanname van mij.... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding

Donderdag 26 juli 2018

Voordelen van OCD – Het bestaat!

Geplaatst onder: Dwangstoornis door Corita

Ja, het klinkt misschien een beetje gek. Maar vandaag heb ik de behoefte om te praten over de voordelen van OCD. Want ze zijn er hoor. Dat het een ziekte is die zeer nadelig is, is bekend. Toch heeft het mij ook dingen opgeleverd.   Één van die voordelen, is dat ik ontzettend creatief ben geworden.  Zo heb ik bijvoorbeeld voor een probleem wel 20 oplossingen. Ook heb ik geleerd om hobby’s/bezigheden te zoeken. Ik heb vaak thuisgezeten in mijn eentje,... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Dwangstoornis

Maandag 23 juli 2018

De scan, vreselijke vragen en een nieuwe start

Geplaatst onder: Halsslagaderdissectie door Anja de Jong

Drie maanden na de diagnose halsslagaderdissectie is het tijd voor een nieuwe CT-scan. Om te onderzoeken of - en in hoeverre - mijn halsslagader is genezen. Er staat drie tot zes maanden voor het herstel, maar gezien mijn leeftijd hoopt de neuroloog op een snelle genezing en laat ze direct na de eerste drie maanden een scan maken. Zenuwachtig, met volle tegenzin en zonder enige verwachting ga ik naar het ziekenhuis.   Een kleine week later ben ik voor de uitslag op gesprek bij de... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Halsslagaderdissectie

Donderdag 19 juli 2018

Flexwerkers in de zorg

Geplaatst onder: DementieAlzheimer door Dirk Oostelaar

Mensen die in de zorg werken zijn heel veel tijd kwijt aan het verantwoorden van alles wat ze doen door zogenaamde afvinklijstjes steeds weer opnieuw in te vullen. Dat is dus tijd die niet aan de directe zorg kan worden besteed. Ander administratief werk kost ook tijd maar die tijd verbetert de zorg. Bij eerste binnenkomst werd op de afdeling waar mijn levenspartner woonde gevraagd om een korte levensbeschrijving. Die levensbeschrijving werd voor in de persoonlijke dagrapportage map... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in DementieAlzheimer

Dinsdag 17 juli 2018

Depressie

Geplaatst onder: DepressieTrauma door Saskia Troy

Er is geen les op school over hoe je omgaat met de dood, het noodlot of de vergankelijkheid. Dit terwijl ik het als tienermeisje met een veranderend lichaam, problemen thuis en een ernstig trauma als gevolg van het coma ongeluk graag wilde hebben over de diepere betekenis van het leven. Ik had hier behoefte aan, om de plotselinge onverwachte wendingen die het leven in mijn geval had gemaakt, een plaats te kunnen geven.   Ik vroeg me telkens maar weer opnieuw af of ik niet... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in DepressieTrauma