Blogs

Woensdag 27 augustus 2014

Drijvende kracht

Geplaatst onder: HersenenHersenletsel door Sarah Willems

Ik vind het altijd een grappig idee dat mijn hersenen drijven in mijn hoofd. Ik stel mij dan voor dat ze zich bevinden in turbulent water en dat mijn gedachten daarin rondzwalken op zoek naar vaste grond. Net als ik denk mentaal grip op iets te hebben, kan het weer helemaal anders blijken dan ik dacht. Het ironische is dat ik dit onvaste gevoel voorál heb als ik nadenk over de werking van die hersenen. Hoe dieper ik er op in ga, hoe complexer het wordt en des te meer het weer gaat... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in HersenenHersenletsel

Maandag 25 augustus 2014

Wie schrijft die blijft!

Geplaatst onder: Hersenen door Wim Kweekel

Bijna iedereen zit tegenwoordig achter een toetsenbord. Kijk maar eens op kantoren of bij mensen thuis. Iedereen doet zijn werk achter een computer. In het openbaar vervoer zitten hele volksstammen te whatsappen, sms'en, facebooken, surfen of hun mail weg te werken. Zelfs op de fiets gebeurt het op grote schaal (niet zo goed voor de verkeersveiligheid overigens). Ook tijdens vergaderingen en tijdens trainingen is het vroegere schrijfgereedschap ingeruild voor een tablet of smartphone. Er... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Hersenen

Maandag 18 augustus 2014

Handleiding

Geplaatst onder: Hersenletsel door Marjon Hulleman

Ooit kreeg ik een ernstig ongeluk Daarbij gingen hersencellen stuk En dat is de reden nu waarom ik wel eens wat vreemd overkom   vaak voel ik me toch een eenling slechts werkzaam met een handleiding en als ik die nu maar goed hanteer kan ik ook vaak zelfs een beetje meer   Veel mensen hebben dit verdriet Toch ziet men het aan hen dus niet Maar het zou fijn zijn als men er niet overheen... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 11 augustus 2014

Genetische glazen bol

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Anja Prakken

Multiple Sclerose is een ziekte waarbij ontstekingen optreden in het centrale zenuwstelsel. Het beloop verschilt sterk per patiënt. Een onderzoekster van het VUMC Amsterdam onderzocht in hoeverre genetische en ruggenmergafwijkingen het ziektebeloop kunnen voorspellen. Als MS- patiënt betwijfel ik of het kijken in je eigen (glazen) bol wenselijk is. Tegelijk met de diagnose MS - nu bijna 23 jaar geleden - kreeg ik ook het advies om te stoppen met studeren en niet meer... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)

Vrijdag 8 augustus 2014

'Hallo, ik ben er wel'

Geplaatst onder: Hersenletsel door Anoniem

Enige tijd geleden heb ik een ongelukje gehad. Hierbij heb ik o.a een hersenschudding en beschadigde zenuwen opgelopen. Ik heb hier wat over geschreven.   Wel eens meegemaakt dat je computer even blijft hangen? Je dat ding het liefste een klap zou willen geven? Een klap van: 'kom op even mee blijven... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenletsel