Blogs

Maandag 31 augustus 2015

Leren uit je verleden

Geplaatst onder: Beroerte door Lieky van der Velden

Ik ben een observator van mijn leven een vrijdenker. Een vrijdenker, wil steeds kunnen veranderen, vernieuwen. Een vrije geest. Alles in het nu bekijken, hoe ik het wil doen en op welke manier. Een vrijdenker durft consequent te zijn voor zichzelf, vrij zijn om steeds beslissingen te maken en veranderingen toe te laten. Anders is er geen groei. Ik wil mijn droom in de realiteit brengen, er in leven.   Ik heb veel geleerd uit mijn verleden. Veel ervaringen opgedaan.... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Beroerte

Zondag 23 augustus 2015

Papieren

Geplaatst onder: Beroerte door Annemieke Lenselink

De revalidatiearts komt donderdagmiddag naar me toe en doet wat testjes. Kan ik staan? (heel kort) Been optillen?(nee) Iets pakken met links? (nee) Iets anders met links? (vinger 3 mm bewegen). Dan zegt hij verheugd: 'Ik stel voor om u op te nemen in het revalidatiecentrum. De winst die u daar behaalt, krijgt u nergens anders.' Het lijkt me prima. Ik heb nog heel wat te verbeteren, want zo kan ik nog niks. Hij waarschuwt me: 'Maar het is wel heel hard werken, hoor!' Ik vind dat een rare... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 17 augustus 2015

Spontane praatjes forceren, is dat mogelijk?

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Ik zit op mijn ligfiets te wachten op de pont over het IJ en ben vroeg aan de klok te zien. Er staan een paar andere wachtenden naast hun fiets te genieten van het zonnetje. Eén man, ik schat hem op 60 jaar, kijkt mijn kant op. Hij kijkt naar mijn fiets en komt een beetje dichterbij. Ik kijk hem strak aan en waag een beginzin. 'Zo te zien ben jij geïnteresseerd in mijn fiets'. Hij lacht vriendelijk en we beginnen een gesprek over mijn fiets, de reden dat ik zo'n bijzondere... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 10 augustus 2015

De boodschappen

Geplaatst onder: Hersenletsel door Irma de Bresser

Ik wil graag de lezers van mijn blogs inzicht geven in hoe het is om te leven met een NAH. Regelmatig komt toch die ene vraag naar boven: ‘Waarom kun je niet werken?' Natuurlijk hoef ik me niet te verantwoorden. Mensen die er verstand van hebben, hebben keurig beschreven in hun verslagen waarom ik dat niet meer kan. Maar ik wil het toch graag op mijn manier uitleggen, zodat mensen die vraag niet meer hoeven te stellen.   Om u een idee te geven zal ik vertellen hoe... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 3 augustus 2015

En wat nu

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

Eindeloos veel boeken zijn er geschreven over geluk en zelfonderzoek. Bovendien zijn er ook honderden artikelen in tijdschriften over dit onderwerp gepubliceerd. Er zijn zelfs tijdschriften, zoals Happinez, die alleen maar over geluk en welzijn gaan. Ik ben er inmiddels wel achter dat alle gelukkologen één advies voor een gelukkig leven delen. Er worden wat andere termen gebruikt, wel bijna altijd gevolgd door een uitroepteken, en het is op verschillende... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking