Blogs

Maandag 29 augustus 2016

Echte liefde

Geplaatst onder: Beroerte door Emil de Boer

Bij echte liefde kun je elkaar laten gaan, zonder ruzie.... Dat hebben Mieke en ik gedaan, ze heeft een andere partner gekregen. De hersenbloeding die ik heb gehad, heeft ervoor gezorgd dat wij geen volwaardige partners meer kunnen zijn. Ik ben zeker niet boos op haar. Ik ben meer boos op die hersenbloeding. Ik neem haar niets kwalijk, we delen het mooiste dat er is...een kind. Mieke weet dat ik altijd van haar zal houden. Mees is het bewijs van onze liefde. Als dat ventje er niet was... Lees verder»


10 Bekijk reacties (10)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 25 augustus 2016

Een telefoontje dat alles veranderde

Geplaatst onder: Hersenletsel door Stefan Cramer

Mijn vorige blog was gestopt bij de diagnose van een hersencyste. Het gaf duidelijkheid, maar vooral ook veel onzekerheid. Op Google kwam ik namelijk een aantal behandelingen tegen. Maar ik moest eerst nog in het medische team besproken worden, voordat ik duidelijkheid kreeg. Dus ik zat maar te malen en te malen.   Twee weken later kreeg ik een telefoontje van de neuroloog. Ik was in de ochtend besproken door het medische team. Ik kreeg een operatie, maar meer kon zij nog niet... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 22 augustus 2016

Mindfulness in de chaos

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Ellis Merkelijn

Dat het weinig zin heeft om je druk te maken over dingen die misschien zouden kunnen gebeuren, heb ik lange tijd geleden al aan den lijve ondervonden. Binnen een korte periode heb ik totaal onverwachts twee dierbaren uit mijn eigen gezin verloren. Dit heeft mijn leven destijds met een mokerslag teruggebracht tot de kern.       Leven in het NU Deze ervaringen hebben mij geleerd dat het geluk alleen te vinden is in het moment van nu. Achterom... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 18 augustus 2016

Een Anker

Geplaatst onder: Hersenletsel door Irma de Bresser

Eind 2009 moest ik een hersenoperatie ondergaan. De nacht voor de operatie, probeerde ik toen zo ontspannen mogelijk in te gaan, door te luisteren naar de liedjes van mijn favoriete zanger die ik het allermooiste vond. Zo viel ik op 25 november 2009 in slaap, met een glimlach op mijn gezicht.   Een nieuw leven Daarna veranderde alles in mijn leven. De dag na de operatie kreeg ik een beroerte. Ik weet niet veel meer over die eerste dag van mijn nieuwe leven. Ik was helemaal van... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 15 augustus 2016

Emotioneel Incontinent

Geplaatst onder: Beroerte door Leo Kind

Het is nu alweer twee en half jaar geleden dat ik mijn CVA heb gekregen. Als gevolg van deze CVA kon ik moeilijk spreken. Nog dezelfde dag ben ik samen met een logopediste van het ziekenhuis, begonnen met het oefenen van mijn stem. Verder had ik geen lichamelijke klachten. Ogenschijnlijk zou je kunnen zeggen dat ik er goed van af ben gekomen. Al mijn ledenmaten doen het goed en mijn evenwicht (toch iets ingewikkeld voor je lijf en brein) is in orde.   Alleen er is... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in Beroerte