Blogs

Maandag 29 september 2014

De dag waarop mijn leven veranderde

Geplaatst onder: Beroerte door Emil de Boer

Mijn naam is Emil de Boer. Ik ben nu 37 jaar en in 2008 veranderde mijn leven compleet. Mijn verhaal staat hieronder omschreven. De namen die ik noem in mijn blogs zijn fictief. Ik had een vriendin met wie ik een zoon heb. Ik had werk en woonde samen. Een ‘gewoon' leventje... tot die ene dag!   Donderdag 24 januari 2008...het was een gewone dag. Ik stapte onder de douche zoals ik altijd deed voor ik naar mijn werk ging. Deze keer was het anders. Zonder aanleiding... Lees verder»


9 Bekijk reacties (9)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 25 september 2014

Morgen gaan we weer verder...

Geplaatst onder: HersenletselHersenstichting door Annet Wielemaker

Morgen gaan we weer verder, met het samenstellen van de Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel (THL) voor kinderen en jongeren.   Er is in één bijeenkomst al een mooie slag gemaakt, en ik mijmer nog even terug naar hoe dit allemaal begon. In 2010 werd er een onderzoek gedaan naar de zorgverlening aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De uitkomsten staan beschreven in het rapport Navigeren naar Herstel en die waren eigenlijk niet... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenstichting

Maandag 22 september 2014

Geen juf meer

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

Na een periode van drie weken thuis volgt mijn eerste bezoek aan de Arbo-unie. Gelukkig krijg ik dezelfde vrouw als ruim drie jaar terug. Ze herkent me. Zodra ik bij haar aan het bureau zit, stromen de tranen over mijn wangen. 'Het is me niet gelukt!'. 'Geeft niet,' antwoordt ze, 'je hebt het geprobeerd. Maar dit gaat zo niet. Voor de klas staan, is geen optie meer'. Natuurlijk weet ik dat. Maar het juf zijn hoort al 22 jaar bij mij. Het is in mijn leven verweven. Kom niet bij mij aan met... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking

Vrijdag 19 september 2014

Werkgeheugen

Geplaatst onder: Hersenen door Wim Kweekel

Sinds ik ambassadeur van de Hersenstichting ben, verdiep ik me uiteraard meer in onze hersenen. Ik wil er zo veel mogelijk over weten, er m'n voordeel mee doen en er dan ook nog af en toe iets over kunnen vertellen. Punt is dat er vaak termen gebruikt worden die mij - een leek - niets zeggen. Ik vertaal het dan maar zo simpel mogelijk.   Zo hebben we het langetermijngeheugen en het kortetermijngeheugen. Kijk, dat is makkelijk om te onthouden. Het kortetermijngeheugen... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Hersenen

Maandag 15 september 2014

Normaal

Geplaatst onder: Hydrocefalie (Waterhoofd) door Maud van Gils

Iedereen praat door elkaar heen en plastic bekertjes schuiven van persoon tot persoon. Studenten druppelen al pratend de collegezaal binnen en steeds meer laptops beginnen te zoemen. Ik glimlach. Alles lijkt weer normaal. Voor het eerst sinds ruim een half jaar zit ik weer in de collegezaal en dat voelt goed, ondanks dat ik nog zenuwachtiger ben dan op mijn allereerste dag! Eindelijk weer geneeskundestudent en geen patiënt meer! Of, zoals vrienden het zeggen: ‘Je zit... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hydrocefalie (Waterhoofd)