Blogs

Maandag 28 september 2015

Een besluit

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

Met mijn speciaal aangeschafte schrift ga ik achter de eetkamertafel zitten. Het is tijd om op zoek te gaan naar mijn passie. Ik vind het allemaal nogal overdreven klinken: volg je passie, leef je gave, toon je talent. Maar dat hoort dan ook wel weer bij zelfhulpboekentaal, heb ik ontdekt. Die moet je maar niet zo serieus nemen. De termen voor lief nemen. En net als veel in het leven relativeren.   Eigenlijk is het gewoon stilstaan bij mezelf, zien dat er nog steeds... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking

Zondag 20 september 2015

In beweging

Geplaatst onder: HersenenHersenstichtingBeweging door Peter Schoof

Mensen zijn beweeglijke typjes. Eigenlijk kunnen we nooit stilzitten, moeten we iets doen. Het liefst de hele dag door. Beweging verbinden we met vooruitgang, verder komen in het leven, de toekomst realiseren. Stilzitten verbinden we met nutteloosheid, apathie, verveling. Wie kijkt naar de geschiedenis van de mens herkent gemakkelijk dit patroon.   Intussen blijken er ook nog andere redenen te zijn om te bewegen, gezondheidsredenen! Het is al langer bekend dat bewegen... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in HersenenHersenstichtingBeweging

Maandag 14 september 2015

Een verborgen litteken

Geplaatst onder: Beroerte door Elisheva Boumans

De uitdrukking ‘een foto zegt meer dan duizend woorden' past bij de huidige wereld van uiterlijk vertoon. De buitenkant is leidend, de binnenkant lijkt ondergeschikt. Wij nemen vaak aan dat een foto de waarheid toont. Niets is minder waar. Dankzij de moderne technologie kunnen we ‘de waarheid' steeds makkelijker manipuleren. In de afgelopen vier jaar zijn er voor verschillende doeleinden diverse foto's van mijn hoofd gemaakt. Een groot aantal betreft mijn hersenen en... Lees verder»


18 Bekijk reacties (18)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 7 september 2015

Uniek

Geplaatst onder: Autisme door Saskia Gerards

Vast wel eens gehoord van een niet-autist tegen een autist: 'O, maar waarom maak je dan contact? Autisten zitten toch in zichzelf gekeerd in een hoekje?' Gelukkig zijn dit soort opmerkingen steeds minder aan de orde, vandaag de dag. Vooral door het feit dat er steeds meer bekend is over autisme. Dat was vroeger wel anders. Je hoorde er niet bij, was gek. Gek omdat je 'anders' was. Maar is het niet zo dat we allemaal anders zijn? Het zou gek zijn als we allemaal... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Autisme