Blogs

Donderdag 29 september 2016

Terugblik op een heerlijke vakantie

Geplaatst onder: Microcefalie door Natasja Veldman

¡Hola, Vakantie! Hoe leuk Mirre het ook vindt op school, toch ook even lekker om met papa, mama en haar grote broer Borre, op vakantie te gaan. Dit jaar gingen we naar een van de Canarische Eilanden; Fuerteventura.   Al vroeg waren we op pad, want we vertrokken al om 7:20 uur met het vliegtuig. Maar alles verliep rustig. We hadden er zin in! Normaal gesproken slapen we nog om 04:15 uur, maar nu waren we allemaal best wakker rond dit onmogelijke tijdstip. Voordat we... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Microcefalie

Maandag 26 september 2016

Halsslagaderdissectie

Geplaatst onder: BeroerteHalsslagaderdissectie door Mieke Batenburg

De reden om een blog te schrijven voor de Hersenstichting is dat er meer bekendheid moet komen rond onderwerpen. Niet omdat ik in de belangstelling wil staan of medelijden vraag. Laat dat duidelijk zijn! Liever blijf ik mijn anonieme zelf. Ik kom erachter dat als je er zo instaat, een blog schrijven heel moeilijk is. Maar sommige dingen moeten nu eenmaal verteld worden en daarom begin ik maar.. In de hoop dat anderen iets aan mijn verhaal hebben of er iets van leren.  ... Lees verder»


31 Bekijk reacties (31)   |   Meer artikelen in BeroerteHalsslagaderdissectie

Vrijdag 23 september 2016

Mijn sponsoractie

Geplaatst onder: Beroerte door Diane Westerduin

In 2014 besloot ik om definitief iets te doen aan mijn ‘eeuwige' overgewicht. Alle diëten vanaf kindertijd geprobeerd en ik zag nog één optie..een operatie. De huisarts zorgde voor een verwijsbrief voor een maagverkleining. Na een intensief voortraject ben ik in augustus 2015 geopereerd. De weegschaal teller stond toen op 122,5 kilo..   Het herstel ging goed en ik begon ook direct af te vallen. Ik moest ook het sporten oppakken en besloot om... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 22 september 2016

Overprikkeling

Geplaatst onder: Beroerte door Lieky van der Velden

Wij hebben het denk ik allemaal en het is vreselijk irritant; overprikkeling. Het beste is de overprikkels te leren kennen. Wanneer ben je overprikkeld? En waardoor is het gekomen? Wat kan je doen om niet steeds weer overprikkeld te raken? Wat moet je doen als je overprikkeld bent?   Als ik mij tamelijk goed voel, heb ik de neiging mij te gedragen en te handelen als een gezonde vrouw. Het gevolg is dat ik steeds meer doe en bezig blijf. Daarvan raak ik steeds meer... Lees verder»


20 Bekijk reacties (20)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 19 september 2016

Even voorstellen

Geplaatst onder: Cavernoom in de hersenstam door Ellen Hilberts

Hallo allemaal!   Mijn naam is Ellen Hilberts en ik ben 24 jaar oud. Ik heb me bij de Hersenstichting opgegeven als nieuwe, vaste blogger omdat ik sinds mijn diagnose ‘cavernoom in de hersenstam' in juni 2015 op zoek was naar informatie over cavernomen. Niet alleen medische informatie wilde ik vinden, maar ik was ook zoekende naar ervaringsdeskundigen. Ik heb me in maart 2016 al aangemeld als blogger, maar ik kon na mijn operatie op 16 maart de drive en energie... Lees verder»


9 Bekijk reacties (9)   |   Meer artikelen in Cavernoom in de hersenstam