Blogs

Donderdag 28 september 2017

Op zoek naar het midden

Geplaatst onder: Hersenletsel door Ilana de Boer

‘Dat doe ik wel even’ is een gedachte die constant door mijn hoofd schiet. Waar ik soms (gelukkig) van tevoren er achter kom dat ik iets niet zomaar meer kan, komt het ook nog regelmatig voor dat ik ergens aan begin en er al falend achter kom, dat het toch niet iets is wat ik ‘wel even doe’.   Plannen Plannen, plannen, plannen is mijn motto. Wil ik vanmiddag boodschappen doen, moet ik er rekening mee houden dat ik daarna niet gelijk met vrienden... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 25 september 2017

Waarneming

Geplaatst onder: Hydrocefalie (Waterhoofd)EpilepsieCorpus callosum agenesie door Mario Lambrechts

Een goede periode tegemoet komen, neem ik altijd met argusogen waar. Bij mij gaat het nou eenmaal als een achtbaan op en af. Paar dagen goed, paar dagen slecht. Vaak kan genoeg slaap al een goede reden zijn voor een aantal goede dagen. Echter bij het minste geluidje in de omgeving schieten mijn voelsprieten op en ben ik gestrest. Een soort Dopamine-boost waar ik niet op zit te wachten. Het legt mijn leven lam en loop ik zo voortdurend op mijn tenen en durf ik gewoon bijna letterlijk niets... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hydrocefalie (Waterhoofd)EpilepsieCorpus callosum agenesie

Woensdag 20 september 2017

Er gebeurde niets

Geplaatst onder: BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding door Maurits

De geliefde van Maurits schreef:   Je maakt me zo verdrietig liefje. Vanmiddag rond 12.30 uur hebben ze de slaapmedicatie gestopt. Normaal gesproken zou je binnen 1,5 uur wakker moeten worden, maar je bent nog zo ver weg, lieverd. Ik heb mijn mooiste rode jurkje aangetrokken voor als je je ogen open zou doen. Je bloeddruk ging wel wat omhoog als ik je aanraakte en in je oor fluisterde, maar verder gebeurde er maar niets.   Om 16.30 uur hebben we met de neuroloog... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding

Maandag 18 september 2017

Re-integreren kun je leren

Geplaatst onder: HersenletselHersenschudding door Jeanne Roeland

Ik was er klaar voor! Na twee maanden voornamelijk in bed te hebben gelegen, was ik ingegaan op de uitnodiging van de bedrijfsarts. Als ik er klaar voor was, mocht ik beginnen met re-integreren! 'Maar', zei ze, 'het is belangrijk dat je: 1. geen verantwoordelijkheden krijgt 2. geen deadlines hebt en 3. geen stress en druk ervaart.' Ik zou beginnen met 1 uur in de week. Ik dacht nog, oh, wat weinig!   Mijn bedrijfsarts vroeg hoe laat ik op werk wilde komen? Hoe ging ik... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenschudding

Donderdag 14 september 2017

Dagbesteding

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Irma de Bresser

Getroffen worden door een beroerte, verder met NAH moeten leven en daardoor niet meer kunnen werken of andere activiteiten, die je voorheen deed, niet meer kunnen doen. Je staat er in je gezonde drukke leven niet bij stil dat alles ineens op kan houden. Zomaar ineens kun je ermee geconfronteerd worden en dan kom je in een andere wereld terecht. Revalideren en langzaam tot het besef komen dat je leven niet meer zal worden als voorheen. Thuis gekomen na een lang revalidatietraject kom je tot... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel