Blogs

Donderdag 27 september 2018

Jongvolwassenen hebben intensieve therapie nodig

Geplaatst onder: Hersenletsel door Karin Welp

Jesse Welp kreeg op zijn 19e een ernstig ongeluk en heeft hierbij op verschillende plaatsen hersenletsel opgelopen. Nu, drie jaar later, heeft hij nog steeds intensieve therapie nodig. ‘Maar voor jongvolwassenen blijkt dat in Nederland nauwelijks mogelijk na de acute fase,’ zegt zijn moeder Karin Welp. Karin heeft een enorme zoektocht voor Jesse afgelegd. ‘Je mag al blij zijn als je twee keer per week een halfuur fysiotherapie of logopedie krijgt. Herstel gaat langzaam, dus... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 24 september 2018

To plan of not to plan…that’s the question

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Kesty van Ree

Iedereen zegt het. Lotgenoten. Behandelcentra. Ergotherapeuten. Mensen die verstand hebben van niet aangeboren hersenletsel dus. Je moet je activiteiten inplannen. Je week indelen. Nadenken over wat je wel en niet kunt doen. Plannen plannen en nog eens plannen. Je hebt nu eenmaal minder energie, dus die moet je verstandig verdelen.   En wat heb ik gedaan deze zomer. Zo min mogelijk plannen!   En hoe is het gegaan de 6 weken zomervakantie? Heel goed!   Het... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 20 september 2018

Hoe gaat het met Mirre?

Geplaatst onder: Microcefalie door Natasja Veldman

Hallo! Na maanden geen berichtje hoe het gaat met Mirre, nu eindelijk weer een blog. Waarom duurde het zo lang vraag je je wellicht af?  Tja veel gebeurd, maar wilde nog even niks schrijven, druk met privé situatie om alles in goede banen te leiden, het huis verkopen (i.v.m. de scheiding) en ook een nieuw huis zoeken wat niet gemakkelijk is in deze overspannen markt, vakantie enz. Een weg vinden in de nieuwe situatie maar dat gaat eigenlijk best goed. Na de scheiding... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Microcefalie

Maandag 17 september 2018

Het afscheid

Geplaatst onder: Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding door Ellen Hilberts

De laatste weken voor de operatie waren vreemd. Wetende wat er gebeuren kon, wilde ik nog heel veel dingen doen. Ik kreeg bezoek, kaartjes en wilde nog mensen zien. De kaartjesvloed was na thuiskomst van het revalidatiecentrum even gestopt, rond mijn verjaardag weer op gang gekomen en nu begon het opnieuw. Succes- en sterktewensen te over. De kaartjes en bezoekjes maakten me emotioneel. Ik wist dat ik nog een lange weg te gaan had, en wist niet of die weg zou stoppen of doorgaan. Die... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Cavernoom in de hersenstamHersenbloeding

Donderdag 13 september 2018

Mijn gevecht met OT

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Greta Schutte

Eerst zal ik me even voorstellen. Ik ben Greta Schutte en ben 46 jaar, sinds 13 juli 2017 heb ik de diagnose OT gekregen. In eerste instantie gaf mij dat een berustend gevoel omdat ik eindelijk wist wat ik had. Wel moest ik heel erg slikken omdat het iets is wat niet meer weg gaat, iets wat ik mijn hele leven op mijn rug zou mee moeten dragen, maar dat is dan maar zo. Mijn aandoening had eindelijk een naam en daar zou ik dan wel mee leren leven, zo dacht ik.   Ik had al een jaar... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor