Blogs

Maandag 30 september 2019

MS en vakantie

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Nicole Mulders

Natuurlijk vraag ik me weleens af of er iets veranderd is sinds ik MS heb. Maar daar heb ik (gelukkig) geen positief antwoord op. En om maar een cliché te gebruiken: sommige dingen wennen. Zijn er al zolang ingeslopen ...   Reizen vond ik altijd fijn te doen. Nog steeds. Vooral Oost-Europese steden hebben mijn voorkeur. Leningrad, Moskou, Berlijn, Dresden, Praag, Krakau… Maar om een beetje in die sferen te blijven; das war einmal. Niet vanwege de MS, maar omdat ik... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)

Woensdag 25 september 2019

Mag ik ook je mama zijn?

Geplaatst onder: Hersenletsel door Kelly Wildschut

Pijnlijk komt hij binnen, die harde waarheid. Boem. Alstublieft mama, deze mag je ook nog even rauw en zuur wegkauwen.   Hoe meer ik écht naar mijn gevoel durf te gaan, de kleine momentjes die ik steeds meer probeer te hebben voor mijzelf om op te kunnen laden, al is het maar 5 minuten even IK, hoe harder ik tot de conclusie kom dat ik niet jouw mama ben…maar de mantelzorger…! BOEM Mijn gevoel, die ik al jaren uitsluit, om simpelweg te kunnen overleven in... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 23 september 2019

Investering voor de toekomst

Geplaatst onder: BeroerteHersenletselHerseninfarct door Lieky van der Velden

Wat kunnen onze gedachten het ons toch erg moeilijk maken. Sommige mensen denken dat ze niet de kracht hebben om zichzelf te helpen om hun ongecontroleerde gedachten, gevoelens, emoties en angsten de baas te kunnen. Voelen zich verbitterd, verdrietig en ongelukkig in het leven en al helemaal als er zo’n dag is dat het lijkt alsof alles je tegen zit. Om daar alleen uit op te krabbelen is niet makkelijk en kost veel kracht en energie. Dat is juist wat ze niet hebben als... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletselHerseninfarct

Woensdag 18 september 2019

Realiteit

Geplaatst onder: Alice in Wonderland Syndroom door Aniek Korevaar

De neurologie co-assistente dacht dat ik gek was. Als ggz-verpleegkundige kon ik haar geen ongelijk geven. Ik vertelde haar dat; In rust mijn hoofd en handen groeiden tot abnormale grootte en daarna weer krompen. Alsof mijn hoofd werd opgeblazen als een ballon en ik te grote honkbal handschoenen aan had. Ik was me heel af en toe niet bewust van tijd. Seconden en minuten voelden soms als uren of de tijd was juist voorbij gevlogen. Alsof ik in een tijdmachine was gestapt naar de toekomst,... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Alice in Wonderland Syndroom

Maandag 16 september 2019

Prikkels

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Mirjam Geelink

Op het blauwe antislipmatje draai ik de percolator met één hand open, schep er twee flinke lepels koffie in en zet hem op het gas, klop de melk op waarna het schuim, als altijd, in het pannetje blijft en alleen een plets melk in de koffie belandt. De chocolaatjes van de bakker zijn met een plakbandstrip of te wel met een zakkensluiter [zo heet echt echt] hermetisch gesloten. ‘Merde’. De schaar lomp in het knisperende cellofaan gestoken, wat niet alle chocolaatjes... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding