Blogs

Donderdag 24 oktober 2013

Avontuur en hersencellen

Geplaatst onder: Hersenen door Mark Mieras

Dwalen door een onbekend stadje, op vakantie kan ik daar zo van genieten. Omzwerven langs smalle steegjes en verscholen pleintjes. Een trap die je omhoog voert en dan ineens een uitzicht over de daken. Kijk! Daar liepen wij! In Amsterdam, waar ik woon en werk, beweeg ik mij heel anders. Ik volg er vaste routes van A naar B en terug naar A. Heel efficiënt natuurlijk, maar misschien ook een gemiste kans. Recent Duits onderzoek stemt tot nadenken.   Onderzoekers uit... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenen

Donderdag 17 oktober 2013

Marjon en het PRETgedicht

Geplaatst onder: Hersenletsel door Marjon Hulleman

Door het raam zie ik de sneeuw In de lucht daar vliegt een meeuw Door de bomen zie ik het bos Mijn ware ik komt nu pas los   De lucht die is zo prachtig blauw Hier binnen voel ik heel geen kou Ik zit er rustig op mijn bed en houd me zo ook aan de PRET   Fijn is 't om mezelf te ervaren zoals ik ben, want heel veel jaren was ik door stress en veel verdriet echt mijn ware zelf nog... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Dinsdag 1 oktober 2013

Kennismaking blogger Marjon

Geplaatst onder: Hersenletsel door Marjon Hulleman

Marjon Hulleman (geboren in 1947) werd op haar 17e jaar geschept door een motor, waarna zij zes dagen in coma lag. Ook heeft een subduraal hygroom (een goedaardig gezwel) een grote druk op haar hersenen veroorzaakt. Dit gezwel is verwijderd. Op 51-jarige leeftijd kwam Marjon in een herstellingsoord, waar zij begon te dichten. Haar gedichten zijn gebundeld in het boekje PRET-tiger. Marjon voelde zich pret-tiger door de PRET-strategie, die door psychologen is ontwikkeld.... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenletsel