Blogs

Maandag 27 oktober 2014

Bloed in mijn hersenen

Geplaatst onder: Beroerte door Emil de Boer

Ok, de mens is fragiel...zeker in de hersenen, als daar iets gebeurt is dat te merken in heel ons lichaam! Bij mij ging het om een bloeding in de hersenen. Men moest in mijn hoofd opereren. ‘Coilen', zo werd het genoemd. Ik had een aneurysma en ze wilden een klipje zetten (coilen) zodat hij niet groter zou worden en niet zou knappen. Bij deze operatie ontstond het risico dat de aneurysma tijdens de ingreep zou knappen. Dit gebeurde ook. Maar zonder die operatie was de kans... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 23 oktober 2014

Breinen geven hersenen toekomst

Geplaatst onder: HersenenHersenstichting door Marya Kronshorst

Donderdag 9 oktober 2014 organiseerde de Hersenstichting Nederland de 22ste Publieksdag. Rond 10.00 uur is het Beatrixtheater gevuld met bezoekers die direct of indirect te maken hebben met de gevolgen van hersenletsel en/of hersenziekten. Wat heeft de toekomst in petto?   Na een warm welkomstwoord van mr. drs. Peter Schoof, directeur van de Hersenstichting, volgen de sprekers elkaar in overzichtelijk tempo op. De vijf blokken met spreektijd voor telkens twee of drie... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in HersenenHersenstichting

Maandag 20 oktober 2014

De Coassistent

Geplaatst onder: Beroerte door Annemieke Lenselink

Coassistenten bestaan in allerlei soorten en maten. Lang, kort, dun, dik, aardig, arrogant, onderdanig en zo zijn er nog vele eigenschappen te bedenken. Gewone mensen dus. Wat me enorm verbaast na een paar dagen medium care is dat de communicatie hier zo gebrekkig gaat. Het lijkt wel alsof de patiënten, verpleging, artsen, secretaresses en coassistenten ieder van een aparte planeet komen. Zo ook vandaag. Een witte jas komt haastig wapperend de afdeling op en loopt recht langs een... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 13 oktober 2014

Stempel ‘gehandicapt’

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Heb jij dat nu ook? Dat als je dingen ziet, je automatisch verder gaat fantaseren. Bijvoorbeeld: je ziet een meisje van een jaar of 20 langs fietsen. Haartjes netjes in een knot, in haar broek een vouw gestreken, net bloesje aan. Kortom, iemand waar je mee thuis kan komen, type de ideale schoondochter. Sommigen zouden zeggen ‘kakker'.   Stofzuigerbeurt Achterop de fiets heeft zij een krat. In dat krat staat een gigantische tas met daar uitstekend een stuk... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 6 oktober 2014

Nachtelijk dromenavontuur

Geplaatst onder: HersenenSlaap door Mark Mieras

Zelden droom ik. Ik ontwaak 's ochtends uit een sereen niets. Anderen dromen bijna iedere nacht, zo blijkt uit onderzoek. Die maken dus veel meer mee in hun leven. Of misschien maak ik het ook mee, heb ik even woelige nachten vol drama, verwarring en avontuur, maar ben ik de volgende ochtend alles glad vergeten. Dat is wat slaaponderzoekers denken. Ieders slaap is vol met dromen, maar de een onthoudt daarvan meer dan de ander.   ‘Veeldromers', zo blijkt uit... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in HersenenSlaap