Blogs

Maandag 26 oktober 2015

Complex en veelomvattend

Geplaatst onder: Gilles de la Tourette door Janneke Kaim-Roossien

‘Hoe kun jij nou Gilles de la Tourette hebben, ik heb nog nooit iets aan jou gemerkt!' Dit is een reactie die ik vaak van mensen krijg, als ik hen vertel dat ik Tourette heb. Veel mensen kennen deze hersenaandoening vooral van mensen die vloeken of in ieder geval behoorlijk zichtbare of hoorbare tics hebben. Bij mij valt het allemaal wat minder op. Maar dat betekent niet per se dat ik een lichte vorm heb of er weinig last van heb. Ik ben Janneke, 30 jaar, ben getrouwd met... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Gilles de la Tourette

Maandag 19 oktober 2015

Opeens was het er

Geplaatst onder: Beroerte door Leo Kind

Het was kwart over acht 's morgens. De post had zojuist het fototoestel bezorgd, dat mijn dochter online had besteld. Ik had het aangenomen en was stik nieuwsgierig hoe het eruit zou zien. Ik merkte dat ik wat zweterige handen had. Hebben zij wel de goede camera opgestuurd? En is de zaak wel goed? Toen merkte ik nog niet zoveel. Ik maakte het pak open met een schaar en dat ging vlot. Alleen toen mijn vrouw Jolien beneden kwam, wilde ik vertellen dat het fototoestel er was, maar ik... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 12 oktober 2015

Zeldzaam

Geplaatst onder: Arterioveneuze malformatie (AVM) door Masja Mulder

Ik ben Masja Mulder, geboren in 1970 en heb een zeldzame hersenaandoening. Door het schrijven van een blog wil ik graag vertellen waar je zoal tegenaan loopt op het moment dat je een zeldzame (hersen)aandoening hebt. Wellicht kan ik op deze manier een ander helpen die een zelfde of andere zeldzame (hersen) aandoening heeft. Daarnaast vind ik het belangrijk om meer bekendheid te geven aan deze aandoening omdat deze vaak (te) laat ontdekt wordt. Een aantal jaar geleden traden er na... Lees verder»


28 Bekijk reacties (28)   |   Meer artikelen in Arterioveneuze malformatie (AVM)

Maandag 5 oktober 2015

Overzicht

Geplaatst onder: Hersenletsel door Irma de Bresser

Het is een zondagmiddag en ik besluit om mijn administratie bij te werken. Ik woon inmiddels al meer dan een jaar in mijn nieuwe huis en het is er nog niet van gekomen. Iedere brief die binnen kwam is geopend, gelezen en afgewerkt indien nodig en anders weggegooid. Al die brieven en rekeningen zijn vervolgens in een grote doos beland met het idee dit maandelijks uit te zoeken. Nu moest het maar eens gebeuren. Eigenlijk zou het een kleine moeite moeten zijn om het op te bergen maar het kost... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in Hersenletsel