Blogs

Maandag 30 oktober 2017

De juiste weg

Geplaatst onder: Hersenletsel door Ilana de Boer

‘Wat is hersenletsel nou?’ ‘Waarom ben je altijd moe?’ Twee vragen die ik vaak krijg. Vandaar dat ik hier een poging ga doen tot een uitleg geven over het begrip NAH.   Je kan de hersenen zien als een kaart. Overal lopen wegen. Je hebt grote wegen, zoals snelwegen, maar ook kleine zijweggetjes en fietspaden. Soms, hier in Nederland -fietsland-, loopt er naast een fietspad in de bocht zelfs nog een zandspoor. Omdat wij Nederlanders te lui zijn om dat kleine... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 26 oktober 2017

Een doordenkertje

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Lieky van der Velden

Ik lees vaker dat lotgenoten toch wel vaak over de streep gaan door maar door te gaan en door te gaan, terwijl moeheid optreedt. Dit is eigenlijk zelfmishandeling. Zo blijft het moeilijk voor je. Zo straf jij jezelf in je eigen leven en dat is een stuk moeilijker in de strijd die je al voelt om met je situatie om te gaan. Dan is ook accepteren nog ver weg van je.   Soms kan het jaren duren dat je maar blijft doorgaan en doorgaan, terwijl je weet dat het niet goed is zoals het nu... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 23 oktober 2017

De 'verre, verre' toekomst...

Geplaatst onder: Microcefalie door Natasja Veldman

Zo eens even iets om over na te denken voor ons als ouders van een bijzonder meisje, de toekomst, of te wel wat mij betreft nog de 'verre' toekomst! Namelijk 'uit-huis-gaan' en wat er verandert als Mirre de leeftijd van 18 jaar bereikt?   Normaal gesproken denk je natuurlijk na over je kind, wanneer gaat hij/zij op eigen benen staan? Wij moeten deze beslissing maken voor ons meisje en dat nadenken begint al vroeg. Mirre is op een wachtlijst geplaatst voor wonen-uit-huis. Nu hoor... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Microcefalie

Vrijdag 20 oktober 2017

Publieksdag

Geplaatst onder: ADHD door Pip

'En…maak je nog kopietjes'? vraagt Aldith Hunkar, de presentatrice van de Publieksdag aan mij. Ik sta op het podium, in de grote zaal, in De Doelen. Zojuist mijn blog voorgelezen over kopieëren.   Probleemloos op tijd aangekomen, dankzij Kees. Veel te vroeg, maar we lopen naar binnen en alle spanning valt van mij af. Ik mag me melden bij de sprekersbalie, hoe interessant is dat. Uiteraard heb ik vragen, die stel ik niet meteen, maar om te... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in ADHD

Donderdag 19 oktober 2017

Anders dan anders

Geplaatst onder: Hersenletsel door Jeannette Rijpstra

De meeste NAH-ers weten waar ik het over heb. Een verandering in je dagelijkse patroon is aanpassen en aanpassen. Bij een NAH-er is dat net even iets lastiger dan bij mensen die geen NAH hebben. Verandering in ons systeem moet landen. En dat gaat dan met horten, stoten en een omleiding. Een omleiding die uiteindelijk wel de weg vindt … maar duurt net wat langer dan 'normaal!'   Wat ik retelastig vind is dit onderwerp. Het onderwerp 'veranderingen.' Veranderingen kunnen mijn... Lees verder»


11 Bekijk reacties (11)   |   Meer artikelen in Hersenletsel