Blogs

Maandag 29 oktober 2018

Schrijven met NAH, over NAH

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Irma de Bresser

Er ligt een boek voor mij. Een boek over het weer oppakken van het leven met nah. Weet je wat heel vreemd, maar ook trots voelt? Op de cover prijkt mijn naam, ineens ben ik auteur! De fijne positieve titel Een goed leven met NAH werd me zomaar op een spontaan moment op ‘ons’ zorgatelier gegeven door een inspirerende lotgenote, Diana. Op de cover prijkt ook een prachtige afbeelding van een schilderwerk dat ook een positieve, krachtige titel heeft: Het geloof in mijzelf. Deze... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 25 oktober 2018

Ik ben Ilana

Geplaatst onder: Hersenletsel door Ilana de Boer

Mijn blogs worden naar mijn idee een beetje eentonig. Mijn hoofd raakt steeds leger, minder ideeën en volgens mij betekent dat, dat het tijd is om een nieuwe weg in te slaan. Ik vertel jullie vaak over mijn leven, mijn leven met niet-aangeboren hersenletsel. Maar vooral: ik deel mijn gedachtes. Waar denk ik veel over na. Wat zijn de positieve dingen in mijn leven met een chronische ziekte. Zo noem ik het tenminste, mijn hersenletsel: een ziekte. Maar het is niet iets wat mijn lichaam... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 22 oktober 2018

Mixed up feelings – liegen door ocd

Geplaatst onder: Dwangstoornis door Corita

Ik ben weer terug in Nederland na een fijne vakantie. Het was heerlijk om er tussenuit te zijn maar moeilijk om terug te komen.   Het voelde enorm goed om daar onder de mensen te zijn. Ik was nooit alleen. In het hotel was de sfeer zo warm dat ik ze nu echt mis. Ik ben nu alleen in mijn appartement en ik voel me verdrietig. Deels omdat ik alleen ben en me bewust ben geworden van mijn onzekerheid en harde eisen naar mezelf en anderen en deels door een andere reden.   Ik... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Dwangstoornis

Donderdag 18 oktober 2018

Interview

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Jawel, af en toe mailt of belt er iemand of ik mee wil werken aan een interview. Oké, ik overdrijf, dit is pas de derde keer.   In ieder geval besluit ik om eens aan Nica, mijn dochter, te vragen hoe zij haar ADHD-moeder ervaren heeft. Uiteindelijk weten we pas tien jaar dat er veel ADHD in mij aanwezig is. 'Denk er maar rustig over na, alle tijd, ik hoor het wel!' Maar Nica kopt hem er meteen in. 'Daar hoef ik geen seconde over na te denken! Mam, je luistert... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in ADHD

Maandag 15 oktober 2018

Inspiratiebron van A tot Z en terug

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

Vanaf jonge leeftijd heb ik me ingezet als vrijwilliger voor meerdere verenigingen en als dat virus eenmaal in je bloed zit, gaat dat er niet meer uit. Via MEE kwam ik in contact met organisaties die nog vrijwilligers zochten. Het is goed om bezig te blijven in de tijd dat je werk zoekt. Zodat je kunt ontdekken waar je grenzen liggen. Ik ben gaan kijken bij verschillende organisaties en ik zet me nu in als vrijwilliger voor Stichting Elisabeth en Participeer MEE. Dit zal ik naast mijn werk... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma