Blogs

Dinsdag 29 oktober 2019

Mijn meisje

Geplaatst onder: BeroerteHerseninfarct door Jeroen van Bijnen

Ruim een jaar na mijn laatste infarcten probeer ik op een rij te krijgen wat voor effect dat heeft gehad op het thuisfront. Mijn eigen herinneringen zijn vaag, diffuus. Om begrijpelijke redenen. De mensen om mij heen, die beleven het zoals het is. Zij hebben niet de bijna surrealistische ervaringen, hebben geen laagje stof waar ze doorheen moeten kijken, maar worden met hun neus op de harde feiten gedrukt. Zeker die eerste dagen.   Voor mijn vriendin moet het een hel zijn geweest.... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHerseninfarct

Zaterdag 26 oktober 2019

Na regen komt zonneschijn!

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

In oktober 2011 ging het licht uit. Na een lange zomer waarin ik me tijdens de open water wedstrijden vaak al niet lekker voelde, maar 'het beestje' geen naam kon geven. Ik kon amper 200 meter borstcrawl zwemmen, ik voelde dat het draaide in mijn hoofd. Mijn conditie ging snel achteruit en ik werd steeds misselijker. Ik wist wat duizeligheid was, maar dit voelde totaal anders.    Wilde zee Op een vroege vrijdagmorgen half oktober fietste ik in de eerste vrieskou... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Dinsdag 22 oktober 2019

OCD door ADD. Eindelijk vrij!

Geplaatst onder: Dwangstoornis door Corita

Beste lezer. Ik ben gelukkig. Ik wil dit heel graag met jullie delen, omdat ik hoop dat er enkele van jullie mee geholpen kunnen worden. Ik heb zelf 22 jaar met een heftige angststoornis gekampt waarbij artsen ook niet meer wisten wat ze met me aan moesten. Geef nooit op lieve mensen, ik ben zo blij dat ik volgehouden heb want ik sta nu zo veel sterker.  Vorig jaar ging het weer helemaal niet goed met me. Ik kwam mijn huis weer amper uit en had heel veel last van mijn smetvrees.... Lees verder»


46 Bekijk reacties (46)   |   Meer artikelen in Dwangstoornis

Zondag 20 oktober 2019

Zintuiglijk uitval, het vervolg

Geplaatst onder: Hersenletsel door Johanneke Gehrels

Lees ook het eerste deel van deze blog:  'Zintuiglijk uitval'   De terugval heeft uiteindelijk een maand geduurd. De laatste 2 weken van de terugval heb ik een depressie gehad. De depressie was gelukkig meteen weg nadat ik hersteld was van mijn terugval. Ik ben uiteindelijk nog naar een concert van Duncan Laurence geweest in mijn herstelperiode. Normaal sta ik tijdens een concert en het liefst vooraan. Nu was ik samen met mijn moeder gegaan en moest ik gaan zitten. Het was... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 17 oktober 2019

Ontwikkelingsniveau. Slik...

Geplaatst onder: Microcefalie door Natasja Veldman

Er is na 4 jaar weer een psychologisch onderzoek gedaan en dat is altijd wel een pittig momentje, een realiteitscheck. Toch weer een soort schrik, ondanks dat je het wel weet. En tijd dus om wat meer uitleg te geven hierover hoe het gaat met Mirre op dat vlak. Mirre is nu 17 jaar en heeft dus psychomotore retardatie ten gevolge van microcephalie. In de jaren bij de Lotusbloem laat zij op alle gebieden een groei zien, dat is super fijn! Zij is een sociaalgericht meisje, houdt van... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Microcefalie