Blogs

Zondag 29 november 2015

Stemmingswisselingen

Geplaatst onder: Beroerte door Emil de Boer

Een van de gevolgen van mijn NAH zijn stemmingswisselingen. Ik kan ineens boos worden om iets kleins. In het begin had ik een erg kort lontje, maar gelukkig wordt het lontje steeds langer, mede omdat ik steeds meer controle krijg over wat ik doe. Bepaalde situaties ga ik uit de weg en boosheid voel ik steeds beter aankomen door ‘ervaring'. Na verloop van tijd herken je het!   Voor mijn NAH had ik nog controle over mijn reacties. Maar na mijn NAH is dit helemaal... Lees verder»


9 Bekijk reacties (9)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 23 november 2015

Hersenmist

Geplaatst onder: Ziekte van Lyme door Esmee Kamphuis

De Borrelia burgdorferie bacterie, ook wel de onzichtbare sloper genoemd, veroorzaakt de ziekte van Lyme. Hij kan zich overal in je lichaam begeven en je ontzettend ziek maken, zonder dat je er ziek uit ziet. In de twee jaar dat ik ziek ben, heb ik al vaak de opmerking 'Maar je ziet er helemaal niet ziek uit!' gekregen.*   Bij mij zit deze bacterie onder andere in mijn centrale zenuwstelsel, wat naast parese, veel pijn en duizelingen ook ontzettende ‘hersenmist'... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Ziekte van Lyme

Maandag 16 november 2015

Dement verklaard

Geplaatst onder: BeroerteDementie door Lieky van der Velden

Mijn vader is dement verklaard. Zijn proces verloopt in een rap tempo achteruit. Enkele dingen begrijp ik heel goed hoe dat bij hem nu voelt. De verwarring en angst. Het niet begrijpen wat er allemaal om hem heen gebeurd. Het vergeten en niet goed weten. De onzekerheid en onwetendheid over hoe nu verder heeft hij ook. Ik herken het heel goed. Ik heb namelijk in 2012 een herseninfarct gehad. Toen had ik deze gevoelens ook.   Mijn vader is nu 98 jaar. Hij wil zo graag... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteDementie

Maandag 9 november 2015

Revalidatie na een CVA

Geplaatst onder: BeroerteMantelzorg door Petra Jonker

We zijn bijna vier maanden verder, sinds mijn man een CVA heeft gehad. In deze vier maanden staat ons leven op zijn kop op een wijze die ik me daarvoor nog niet had kunnen voorstellen. Om ons heen zie ik alles verder gaan, maar mijn leven lijkt stil te staan. Niet omdat er zo weinig gebeurt: de gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. Maar omdat iedereen om mij heen normaal lijkt door te leven terwijl ons leven in één klap veranderde en veel niet meer is zoals... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in BeroerteMantelzorg

Maandag 2 november 2015

E-bike

Geplaatst onder: Beweging door Jan Mulder

Op 4 mei van dit jaar werd ik zeventig. Ik herhaal, vooral voor mezelf, want het is alsof ik notaris Van der Plas uit IJmuiden ben die in 1930 op weg naar de bibliotheek in zijn verstrooidheid en surrealistische tentoonstelling binnenwandelde, zeventig. De letters dansten me voor de ogen. Ik zie er fantastisch uit en voel me inderdaad ook uitstekend. Schitterende man. De lichamelijke bewegingen die ik me dagelijks veroorloof bestaan al veertig jaar uit ontbijten en in... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Beweging