Blogs

Maandag 28 november 2016

De camping buurvrouw

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Het is lekker warm. We staan op een heerlijk, rustige camping en we hebben toch een mooie, grote plek. Ik sta wat voor me uit te staren, als ik een stem hoor. Ik draai me om en daar staat een vrouw en ze kijkt mij aan. Geen idee wat ze wil, maar ik zet alvast een ‘geen belangstelling’ gezicht op. Ze komt zich even voorstellen. Meteen gaan bij mij de alarmbellen af; als iemand zich komt voorstellen op een camping betekent dat voor mij ‘ik kom even buurten hoor’.... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in ADHD

Maandag 21 november 2016

Gedachten zijn krachten

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Lieky van der Velden

Angst zijn negatieve gedachten en die hebben krachten. Door de angst zitten we meer met onze gedachten in ons hoofd dan normaal. We denken en piekeren teveel en we voelen bij ons hoofd hoe het vandaag met ons gaat. Zo gauw je iets voelt in je lichaam schieten je gedachten in je hoofd alle kanten op. Doelloos zoeken naar gevaar.   We komen negatieve gedachten tegen zoals, angsten, twijfels en zorgen. Helaas blijven we daarin te lang rondhangen. De gedachten nemen een loopje met je.... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 17 november 2016

Hersenschudding

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Marya Kronshorst

Begin 20 is ze, in de bloei van haar leven, getrouwd met een fantastische man, blij met haar leuke baan en moeder van een dochtertje. Haar altijd zo vanzelfsprekende goede leven kreeg ruim een jaar geleden een onverwachte, onomkeerbare wending: een hersenschudding met ernstige gevolgen.   Haar hersenschudding is het begin van een achtbaanrit met angstaanjagende dalingen en loopings. Waar put zij nu kracht uit?   'Kracht? Fysieke kracht, dat mis ik juist zo. Waar ik... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking

Maandag 14 november 2016

Shit happens

Geplaatst onder: Hersenletsel door Rob Stapels

Hallo, ik ben Rob Stapels een sportieve jongeman van 26 jaar. Qua sports doe ik fitness, zwemmen, rolstoel hockey en fietsen. Ik woon ook op mezelf en dat is ook net een sport. Helaas heb ik nog geen baan. Ik wilde graag een blog schrijven over mijn verhaal. Hieronder mijn eerste blog.   Yes we waren volleybalkampioen! Ik promoveerde naar de eerste klasse èn ik zou slagen voor mijn 4+5 havo in één jaar. Om dat te vieren zou ik nog eens samen met mijn vrienden... Lees verder»


10 Bekijk reacties (10)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 10 november 2016

De loopband

Geplaatst onder: ADHD door Pip

In een groot warenhuis sta ik weg te dromen op de sportafdeling. Er staat zo’n mooie loopband en ik weet zeker dat hij bij mij thuis veel gebruikt gaat worden. Een perfect kamertje op de eerste etage is er al klaar voor. Op dat moment realiseer ik me nog niet dat ik dan wel tien keer naar beneden moet lopen om schoenen, water, de juiste cd , etc, te halen.    De loopband was € 1200 waard, maar inmiddels naar € 750 afgeprijst. Ik tel mijn spaargeld in... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD