Blogs

Donderdag 30 november 2017

Ik heb NAH en wat kan jij?

Geplaatst onder: Hersenletsel door Ilana de Boer

‘Ik kan het niet.’ Het zijn vier woordjes. Ik heb ze inmiddels wel duizend keer gezegd en toch moet ik elke keer weer even slikken voor ik ze uitspreek. Ik slik, omdat sommige mensen verstaan: ‘Ik wil het niet’. Ik slik, omdat anderen denken dat als ik wat meer mijn best doe ‘het toch wel kan’. Ik slik om de waarheid, want hoe graag ik ook wil: ‘Ik het nog steeds niet kan’.   Jaloezie Soms ben ik wel eens jaloers op... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Zondag 26 november 2017

Gesprekje met de arts

Geplaatst onder: Locked in syndroom door Ed Koning

‘Hoe gaat het daarmee?’ ‘In het begin gaat het niet, en op het eind voelt het alsof ik niet meer kan stoppen’. Hoeveel neem je er dan?’ ‘Eén, twee…’. Licht protest. ‘… of drie’. Bulderend gelach. ‘Je bent gek, da’s veel te veel. Eén is genoeg’.   Opgelucht En er volgt een hele dissertatie over de bekkenbodem - er wordt zelfs een afbeelding bijgehaald om de verschijnselen toe te... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Locked in syndroom

Donderdag 23 november 2017

Zelfoverschatting

Geplaatst onder: HersenletselHersenschudding door Jeanne Roeland

Re-integreren is 4 uurtjes op kantoor en dan thuis 1,5 uur slapen...pfoe! Maar het is heel fijn om weer iets te doen en collega's te zien. Mijn collega’s namen zolang ik ziek was mijn werk over. Aangezien ik ook net een nieuwe baan had, voelde ik de verantwoordelijkheid om zo snel mogelijk te herstellen. En ik wilde dat graag aan mijn nieuwe collega’s laten zien.   Maar het opbouwen van mijn uren ging twee stappen vooruit en drie stappen achteruit, cha cha cha. Een... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenschudding

Dinsdag 21 november 2017

Een teken van leven

Geplaatst onder: BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding door Maurits

De geliefde van Maurits schreef:   20 september Vandaag was een kleine domper. Je hebt koorts (38,7) en een bloeddruk van 180/70. Er is een nieuwe CT-scan gemaakt, maar daar was gelukkig niets bijzonders op te zien. Wel hebben ze je weer slaapmiddelen gegeven om je meer tot rust te laten komen. Toen ik bij je was om 12 uur heb ik je voetjes gemasseerd met olie. Toen ik je knuffelde en zei dat ik toch zoveel van je hou, bewoog je even met beide armen en benen. Het was geen... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding

Zaterdag 18 november 2017

Werken met hersenletsel, veerkracht en successtory's

Geplaatst onder: Hersenletsel door Felice Ghering

Hobbels na hersenletsel Na een weg vol hobbels sta ik er nu na tien jaar als volgt voor: 58 jaar, hersenletsel en op zoek naar betaald werk. Ik focus me op de weg voor me, wetende wat mijn huidige beperkingen en mogelijkheden zijn. Mijn brein denkt daar anders over! Die gaat liever uit van mijn oude mogelijkheden. Logisch: 48 jaar schuif je niet zomaar aan de kant! Jammer, want dat levert vaak teleurstellingen op.   Manu Kreise - de Belgische deskundige op dit gebied - noemt dit... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenletsel