Blogs

Donderdag 29 november 2018

M’n derde verjaardag

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Marijke Kloosterman

Op zaterdag 13 oktober 2018 vierde ik mijn derde verjaardag. Op die dag, drie jaar geleden, heb ik een hersenbloeding gekregen. Mijn leven én dat van de mensen om mij heen -vooral van mijn partner en mijn zoon- zijn behoorlijk veranderd.   Na het tweede jaar na mijn hersenbloeding heeft het UWV vastgesteld dat ik niet meer kan werken en sindsdien een IVA-uitkering ontvang.   Meestal ben ik wel positief; steeds maar opnieuw proberen, leren, verbeteren,... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Maandag 26 november 2018

De tweestrijd

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Jeannette Rijpstra

Altijd weer de tweestrijd … de eeuwige tweestrijd, ik wil wel, maar ik kan het niet. Ik kan het soms wel, maar moet er dan soms een flinke prijs voor betalen. De prijs die ik me soms kan permitteren, heel soms. Toen ik alleen was, toen we samen waren, wij, manlief en ik maar nu, nee … de prijs betalen kan gewoon niet meer. We hebben een dochter van 20 maanden, waar ik voor wil zorgen. Oh ja, soms kan het wel, als ik in mijn groene zone zit. Ik merk dat het lijntje tussen groen,... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 22 november 2018

Inzicht

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Op de feestjes van Olga kom ik heel graag. Ik kijk er altijd mijn ogen uit. In gedachte begin ik lijstjes te maken voor de boodschappen. Zo zou ik ook een verjaardag willen vieren. Er is zelfs een maaltijd met twee hoofdgerechten voor 25 man.   Ineens komt Geertje naast mij zitten. Ik volg een gesprek rechts van mij over tuinen en planten. Toch wil ik Geertje niet negeren en vertel haar hoe geweldig Olga kan organiseren, dat zou ik ook wel willen. Meestal moet ik dan zo’n... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in ADHD

Maandag 19 november 2018

Tien jaar en een hersenbloeding

Geplaatst onder: BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding door Maurits

Op 11 februari 1985 zat ik op de lagere school in Amsterdam-Zuid. Ik was tien jaar oud. Ik voelde me de hele dag al niet zo lekker. En dat was uitzonderlijk; ik was eigenlijk nooit echt ziek. Ik heb de leerkracht gevraagd of ik eerder naar huis mocht en hij stemde in. School had mijn vader telefonisch geïnformeerd en hij zou me thuis opvangen. We zijn vervolgens samen naar de huisarts gelopen. De pijn in mijn hoofd werd steeds heviger. Bij de huisarts kronkelde ik van de pijn op de... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding

Donderdag 15 november 2018

Stil

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Ik rijd alleen naar jou toe. Voorheen ging ik altijd met de kinderen en dan was er volop actie in de auto, en ook bij jou. Nu is het stil en stilte is iets wat heel fijn kan zijn, maar af en toe juist ook niet. Zo kom ik bij jou in de woonkamer waar ook ander bewoners zitten. Het is stil, niemand praat of beweegt. Ik stel een vraag en krijg geen reactie. Ach, ik probeer het nog een keer met een vrolijke opmerking, een bewoner zegt ja en verder niets, weer stilte. Ik weet niet wat je... Lees verder»


15 Bekijk reacties (15)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie