Blogs

Maandag 30 december 2013

De bron

Geplaatst onder: Hersenletsel door Marjon Hulleman

In mijn innerlijke bron schijnt elke dag de zon Ook al is er buiten regen toch kan ik er altijd tegen   De zon was erg lang verduisterd Ik leek wel in mijn lijf gekluisterd Ik voelde me opgebrand en ziek maar nu weet ik: Ik ben uniek   In mijn leven was veel strijd Ik heb de ander wel benijd Nu ga ik zelf de strijdbijl dragen zonder 'n ander steun te vragen   Dat heb ik... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 23 december 2013

Mijn haring!

Geplaatst onder: Beroerte door Harry de Weerd

Een heel enkele keer, zeg maar gerust, bij hoge uitzondering, wil ik aangeboden hulp of een helpende hand wel eens aannemen. Op een miezerige vrijdagmiddag tufte ik weer eens naar het winkelplein om van mijn plastic- en glasafval af te komen.    Wijkbewoner O. wandelde mij tegemoet toen ik me moeizaam uit de scomo hees en met een paar afvalzakjes richting de vuilcontainers liep. Ik moest goed uitkijken, want de grote vierkante bakken zijn omzoomd met een soort zwart... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Beroerte

Vrijdag 6 december 2013

Jouw hersenen, mijn zorg?

Geplaatst onder: Beroerte door Cora Postema

Ik bof nog. Mijn man Wim kreeg vijf jaar geleden een herseninfarct, in de hersenstam. Veel mensen overleven dat niet, maar hij wel. Ik bof nog. Al in het revalidatiecentrum trof ik partners die het karakter van hun man totaal veranderd zagen. Een dominante man werd opeens een lieverd, en een zeer zelfstandige man raakte in paniek als zijn vrouw wegging. Mijn man leek qua karakter nog ongeveer hetzelfde.   Ik bof nog. Mijn man zit in een rolstoel, waardoor voor... Lees verder»


9 Bekijk reacties (9)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 2 december 2013

Niet-zichtbaar NAH, je zult het maar hebben.

Geplaatst onder: Hersenletsel door Petra Boolman

‘Goh Petra, vertel eens, wat voor werk doe je?' Of, ‘hoe doen jullie het thuis met de kinderen? Wie brengt ze bijvoorbeeld naar school, wie haalt ze op? En zijn Anne en Henrik buiten school nog actief? Sporten ze of doen ze aan muziek, dans?' Elf jaar geleden sprak de ergotherapeut van een revalidatiecentrum regelmatig met mij over ons gezin en mijn werk. Deze interesse verbaasde me toen zeer, maar tegelijkertijd genoot ik van haar aandacht en vertelde... Lees verder»


10 Bekijk reacties (10)   |   Meer artikelen in Hersenletsel