Blogs

Maandag 29 december 2014

Generale repetitie

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Ik loop de voordeur uit en draai mij om. Daar staat mijn lieflijke vriendin om mij gedag te zeggen. Ik wil haar gedag zoenen en automatisch gaat mijn hand naar de deurpost. Ze hoeft alleen maar naar die hand te kijken. Ik weet het al. Ik moet haar vertrouwen. Maar iets in mijn hoofd zegt ‘gevaar'.   Weelderig Mijn vriendin is nogal klef. Stiekem vind ik dat leuk, maar ik zal het nooit toegeven als stoere man. Te pas en onpas vind ik mijzelf in een... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 22 december 2014

Participatiemaatschappij

Geplaatst onder: Hersenstichting door Peter Schoof

Per 1 januari a.s. wordt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) 2015 van kracht. Hiermee verandert het zorglandschap drastisch. Decentralisatie, zelfzorg, mantelzorg en kwaliteitsnormen voor zorg zijn hierbij de belangrijkste steekwoorden. De WMO 2015 bepaalt dat het college van burgemeester en wethouders voorzieningen moet treffen op het gebied van maatschappelijke ondersteuning voor mensen met een maatschappelijke, fysieke en/of psychische beperking. Die voorzieningen stellen... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenstichting

Maandag 15 december 2014

Dat heb ik ook

Geplaatst onder: Hersenletsel door Marjon Hulleman

Ik draag het dagelijks met mij mee verdriet dat in mij schrijnt Het steekt heel fel zijn kop soms op Het is om iets dat niet verdwijnt   Indertijd kreeg ik een ongeval Mijn wereld veranderde daardoor Ik moest mijn leven aanpassen Daar ben ik geslaagd nu wel voor   Maar wat ik nu zo moeilijk vind is onbegrip langs me heen laten gaan Want dat ondervind ik toch zo vaak Daar komt ook dat... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 8 december 2014

Natuur maakt gezonder

Geplaatst onder: Hersenen door Mark Mieras

Is natuur gezond voor de geest? Als we de statistiek mogen geloven wel. Mensen die in de buurt van bos, duin of park wonen leven langer, zijn minder zwaarmoedig en hebben gemiddeld minder last van overgewicht. De vraag is hoe dat kan. Een verklaring die voor de hand ligt: die mensen maken vaker een ommetje. Wandelen is gezond voor lichaam en geest. Terwijl je lekker voortstapt, raak je calorieën kwijt en stroomt er extra zuurstofrijk bloed door je hersenen.   Maar... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Hersenen

Maandag 1 december 2014

Bea

Geplaatst onder: Beroerte door Annemieke Lenselink

De zuster heeft het gehannes met de po-stoel gadegeslagen, en komt op een dag welgemoed met een paars steekwagentje de afdeling oprijden. Ze heeft gezien dat ik op mijn rechterbeen kan staan en met mijn rechterhand iets kan vasthouden. Links hangt er maar een beetje bij. ‘Kijk eens,' zegt ze, ‘dit is de Bea. Ik denk dat je er veel plezier van zult hebben.' Ze laat zien hoe Bea werkt, een soort inklapbare sta-stoel op wieltjes. Ik ga met mijn tenen naar de kant van de... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte