Blogs

Donderdag 31 december 2015

Wat te veel prikkels met mij doen

Geplaatst onder: Autisme door Saskia Gerards

Prikkels; overal zijn ze. Geluiden, kleuren, gevoel en geuren. Vermijden zal niet gaan, tenzij je in een ruimte gaat zitten waar geen één prikkel is. Maar dat is ook niet wat men wil. Zelfs ik niet. Ik heb op dit moment al een prikkel, hoofdpijn terwijl ik deze blog typ. Goed om te testen hoe ver ik kom met mijn blog. Een prikkel die net voorbij kwam, was de ziekenwagen. Er bleek iets verder door in de straat iets te zijn gebeurd. Gelukkig zit ik op 3 hoog op... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Autisme

Maandag 28 december 2015

Kwetsbaarheid

Geplaatst onder: Beroerte door Harry de Weerd

Hoe zou jij in het leven staan wetende, dat als je valt, je dan niet zo maar 1,2,3 weer op kunt staan? Je dus afhankelijk bent van de mensen om je heen. Liefst op roepafstand, dus in de buurt. En die jij dan aanspreekt of misschien smekend om hulp vraagt... Die dan eventjes gluurt en de situatie overziet. Helpt hij of zij mij dan weer op de been?...of niet?   Hoe zou jij je voelen om net zo in het leven te staan als ik? Als bij stormachtig weer... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Beroerte

Woensdag 23 december 2015

Koken met Kees

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Op een maandag in de namiddag zie ik bij 24 Kitchen hoe makkelijk het is om een Pizza te maken. Mooi, we gaan dus pizza maken. Kees en ik koken niet vaak samen en ik weet eigenlijk niet waarom dat zo is...We vinden koken allebei heel leuk. Als ik het pak meel uit de lade pak, zie ik om de papieren zak ook een plastic zakje. Te laat bedenk ik dat de papieren zak dan zeker gescheurd is. Op het gasfornuis ligt nu een handje vol meel. Tot mijn verbazing pakt Kees... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in ADHD

Maandag 21 december 2015

Verwarring

Geplaatst onder: Beroerte door Lieky van der Velden

Na mijn herseninfarct in 2012 was de verwarring extra versterkt. Eerst wist ik niet eens wat het allemaal was wat ik voelde, waar ik last van had. Hoorden die gevoelens en gedachten wel bij mij? Waar komt dit vandaan Blijft dit zo? Wat is met mij aan de hand?  De vraag 'hoe kom ik er vanaf?' kwam later pas.   Ik moest leren onderscheid te maken tussen de werkelijkheid en mijn ongecontroleerde gevoelens en gedachten die als een achtbaan in mijn geest en... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 17 december 2015

Superhelden

Geplaatst onder: Ziekte van Lyme door Esmee Kamphuis

Iets wat je al snel leert als je chronisch ziek bent, is wie je echte vrienden zijn. Dit is iets wat vele lotgenoten kunnen beamen. Het kaf wordt van het koren gescheiden. Een pijnlijk proces, maar het is ook enorm waardevol. De mensen die dichtbij staan en blijven zijn goud waard. Onvoorwaardelijk blijven zij geven, terwijl je zelf keer op keer met lege handen staat. Bij hen rust ook een zware last op hun schouders. Iets wat ik vreselijk vind, maar waar ik tegelijkertijd ook dankbaar voor... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Ziekte van Lyme