Blogs

Donderdag 29 december 2016

De veilige haven

Geplaatst onder: Beroerte door Annemieke Lenselink

Na een paar dagen in het revalidatiecentrum kom ik erachter dat er voor interne revalidanten een Veilige Haven bestaat: een plek waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn, niets moet, en bijna alles mag en kan. Het is de creatieve ruimte van de arbeidstherapie. Om kwart over tien gaat de deur open. Je kan kiezen of je alleen koffie komt drinken,  een krantje wil lezen, of dat je iets gaat maken. Er staat van alles: timmer- en zaagspullen, sieraden en kralen, mozaïekdingen, klei en... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 26 december 2016

Kerstavond

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Vorig jaar was ik op kerstavond in midden-Amerika. Het is daar altijd strandweer.. De jongelui waren uitgenodigd voor een strandbarbeque en wij, ouders, mochten mee. Heerlijk toch een surrograat opa en oma voor alle kinderen die aanwezig waren. Iedereen heeft eten en drinken meegenomen.   Wat speciaal om op kerstavond te barbecueën, praten met jongelui uit andere landen in verschillende talen. Iedereen geniet van elkaars gezelschap. De sfeer is magisch, alle voedsel wordt... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD

Donderdag 22 december 2016

Tips voor meer balans

Geplaatst onder: Hersenletsel door Esther

Ik zal mij, voor diegenen die mij (nog) niet kennen, even voorstellen. Hoi ik ben Esther, 39 jaar, samen met mijn man, hebben we een zoontje.   Zelf heb ik de opleidingen Pabo en Pedagogiek gedaan. Met veel plezier heb ik in het onderwijs gewerkt.   Maar helaas door een auto-ongeluk en door een herseninfarct/ hersenbloeding ten gevolge van een sinus trombose is dit niet meer mogelijk. Dit heeft grote invloed op mijn gezin en mij in het dagelijks functioneren. ... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Plotseling buitenspel

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Frans Buis

Het is vrijdagmiddag medio december 1997 als ondernemer Frans Buis (dan 52 jaar oud) met zijn auto terugrijdt naar zijn woonplaats Den Haag. Hij keert met een goed humeur terug van een bespreking in Amsterdam. Ofschoon de besprekingen lang duurden en veel van zijn energie hadden gevergd, is hij blij met de opdracht die hem is gegund en die zijn bedrijf een mooie start in het nieuwe jaar zal bieden met volop werk voor zijn ca 30 medewerkers.   Hij besluit de week, als... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 19 december 2016

Emotioneel evenwicht

Geplaatst onder: Locked in syndroom door Ed Koning

Bij menig (veelal 'middelmatig', volgens mijn omgeving) muziekje, en bij vele (eigenlijk ook maar 'middelmatig') ontroerende filmmomenten, en ook voor praktisch iedereen in een medelijden opwekkende situatie, pleeg ik vol overgave tranen-plengend te jammeren. En tevens zijn mijn beoogde opmerkingen voor mijn toehoorders hetzij tamelijk hilarisch of op de eerste plaats alleen maar irritant vanwege mijn veelvuldig en prematuur geschater.   David Bowie Op 11 januari 2016 hoor ik... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Locked in syndroom