Blogs

Donderdag 28 december 2017

Spiegelen

Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

“De huid is de spiegel van onze ziel. Als wij onszelf niet goed verzorgen, is dat te zien aan onze huid.” Ik zat bij de schoonheidsspecialiste en besprak mijn probleemhuid. Er is er altijd wat; droge handen, een vette huid in het gezicht, disbalans. We bespreken van alles. Ik ga aan de slag met haar advies en een tijd gaat het zowaar goed!   Tot ik laatst weer ergens last van had. ‘Dat is de stress natuurlijk’, dacht ik bij mezelf. Er veranderde weinig. Ik... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Zondag 24 december 2017

Loslaten

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Lieky van der Velden

Houd niet vast aan teleurstellingen in je leven, woede, angst of pijn. Ze stelen je energie en houden je weg van verbeteringen. Loslaten heeft alles te maken met vertrouwen. Andersom geldt dus ook dat controleren gebaseerd is op angst. En niemand wil leven op basis van angst, toch? Loslaten is niet mijzelf losmaken, maar aanvaarden. Loslaten is niet het verleden betreuren, maar groeien en leven naar de toekomst. Loslaten is minder angst hebben en meer liefhebben. Maar hoe doe je dat dan,... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 21 december 2017

De wereld op zijn kop

Geplaatst onder: HersenletselDepressieTrauma door Saskia Troy

Nooit had ik gedacht dat er na het ongeluk, waarbij ik in het Kralingse Bos een trap tegen mijn hoofd kreeg van het paard Matador, een reddingsteam georganiseerd zou worden dat mij de ambulance in zou dragen, het verkeer stil zou leggen en om nog meer letsel te voorkomen uiterst langzaam, voorzichtig het ziekenhuis binnen zou rijden. Mijn ouders werden door de chirurg van de Intensive Care geinformeerd over het feit dat ik het mogelijk niet zou redden en dat de trap van het paard mij... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in HersenletselDepressieTrauma

Maandag 18 december 2017

Een telefoon

Geplaatst onder: ADHD door Pip

De avond schemert al en we zitten gezellig om een grote tafel. Op een gegeven moment legt mijn buurvrouw haar telefoon op tafel en ik kijk er naar. ‘Dat is ook toevallig, ik heb ook zo’n hoesje om mijn telefoon’. Zij vindt het een erg handig hoesje en vraagt waar ik het gekocht heb. Het is een soort boekje. Je klapt het open wat ik wel handig vind, want die flap naar beneden leidt zo af als ik bel. ‘Geen idee’, geef ik aan, ‘maar ik zal even denken’.... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in ADHD

Donderdag 14 december 2017

De (december) grens

Geplaatst onder: Hersenletsel door Jeannette Rijpstra

Grenzeloos … dat was ik en dat kan ik nog steeds zijn, maar echt stukken minder als vroeger. De welbekende grens voor NAH. Wanneer bereik je deze? Of wanneer ga je er écht overheen? Het “over je grens gaan” ontstaat niet ineens. Er zijn dingen, signalen die vooraf gebeuren bijvoorbeeld een drukke periode, dingen die onvoorzien zijn, te weinig rustmomenten pakken etc.   Voordat wij over de grens gaan, gebeuren er óók dingen in je lijf, je... Lees verder»


9 Bekijk reacties (9)   |   Meer artikelen in Hersenletsel