Blogs

Maandag 31 december 2018

Jurk

Geplaatst onder: ADHD door Pip

In ieder geval heb ik nu een mooi zwart jurkje, voor je weet nooit…Veel te duur, maar flink afgeprijsd en zo is het in mijn kast beland. Mijn ouders worden ook al echt oud en mocht ik ooit iets chique nodig hebben, ik heb het!   Dan komt de eerste gelegenheid om het aan te trekken, alleen ik besluit om niet naar die gelegenheid toe te gaan. Jurk weer in de kast en ongedragen. De tweede gelegenheid dat ik de jurk aan kan, ben ik wat kilo’s afgevallen. En... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in ADHD

Donderdag 27 december 2018

Verwerkingsproces

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Lieky van der Velden

Meestal ga je vlak na het krijgen van een diagnose, of het ervaren van elke andere traumatische gebeurtenis, over op de automatische piloot. Ik heb dat zelf ook zo ervaren. Het lijkt wel alsof je alleen gericht bent op bijvoorbeeld “en hoe nu verder?” en dat je erg je best doet om vooral alles als vanouds te doen. Soms is het een handelen zonder echt te voelen of te denken. Vooral niet te veel denken en ook niet te ver vooruit kijken. Sommige horror scenario’s in je... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 24 december 2018

Yes, een nieuw huis!

Geplaatst onder: Microcefalie door Natasja Veldman

Yes, we zijn verhuisd!   Maar voordat we het avontuur starten hebben we ook nog zo iets anders leuks gedaan. We waren met de Lotusbloem uitgenodigd eind september bij Only Friends en hoe leuk was dit! Prachtige middag qua weer, met z'n allen de bus in en ja hoor daar gingen ze echt sporten met z'n allen. Diverse sporten werden beoefend, boccia, voetbal, boogschieten en hordelopen. En wat een liefde van de begeleiding, echt top middag!!! Voor een filmpje van de middag, klik hier.... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Microcefalie

Donderdag 20 december 2018

Parkinson & leren: een trage inbelverbinding?

Geplaatst onder: Parkinson door Gerard Pronk

Ik ben supertrots, want deze zomer heb ik mijn vaarbewijs gehaald. Ik slaagde in één keer; een mijlpaal! Zo’n vaarbewijs, dat lijkt misschien niet zo moeilijk, maar met Parkinson is dat een hele opgave. Als je een hersenaandoening hebt is in vele gevallen ook de capaciteit om nieuwe dingen te leren en op te slaan een stuk moeilijker. Dit ervaar ik met name wanneer mijn dopamineniveau een stuk lager is dan normaal (Parkinson wordt veroorzaakt door een tekort aan dopamine... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Parkinson

Maandag 17 december 2018

Mijn leven met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH): Een nieuwe kleurplaat!

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

Je moet leren leven met de gevolgen van je hersenletsel. Helemaal waar. Maar hoe doe je dat, als je lichaam je -als fanatiek sporter- van het ene moment op het andere in de steek laat? Na de operatie aan drie aneurysma's in mijn hoofd, d.m.v. schedellichten, was ik mezelf helemaal kwijt. Mijn halfzijdige verlamming was hersteld en ik deed zo ontzettend mijn best… Waarom lukte het dan allemaal niet meer? Ik had het toen nooit geloofd. Des te trotser ben ik dat ik het, met hulp van het... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma