Blogs

Maandag 16 december 2019

Kan ik nog studeren?!

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Barbara Joustra

Mijn eerste studiedag! Met als plan: er was geen plan. Ik ging het proberen en alles wat niet lukte dealden we later mee. Ik kwam thuis en het ging ongeveer zo. Mama: ‘hee lieverd, hoe ging het?’ Waarop ik eerst een reden zocht om heel boos te worden, vervolgens in huilen uitbarstte, in stilte wachtte tot het avond eten, héél veel at in de hoop dat ik er energie van kreeg, en om negen uur uitgeput me bed in dook. Ik zette door en wonder boven wonder werd het na een... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Maandag 9 december 2019

Wilskracht

Geplaatst onder: Beroerte door Harry de Weerd

Onlangs stiefelde ik zonder stok de plaatselijke supermarkt in om een paar boodschapjes in te slaan. Ik laat de wandelstok thuis als ik weet dat ik met weinig gewicht weer huiswaarts keer. Wat verderop in de winkel trof ik kennis Marja H. IK vermoedde haar minstens een jaar geleden voor het laatst gezien te hebben. Verwonderd en verbaasd mij zo te zien lopen, reageerde ze met de lovende woorden: "tjonge jonge wat knap wat knap! Maar ja, ik ken je niet anders dan een brok... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 5 december 2019

Mijn nieuwe ik ontdekken en waarderen

Geplaatst onder: Hersenletsel door Johanneke Gehrels

Zaterdag 23 november ben ik naar Het Fitte Brein geweest. Willem Philipsen was daar spreker. Hij was vorig jaar aanwezig bij een uitzending van De Wereld Draait Door vanwege het boek ‘Rinkeldekink’ van Martine Bijl. Ik vind het terecht en mooi dat het boek de NS Publieksprijs heeft gewonnen.   Een paar maanden geleden zat ik bij de kapper en een vrouw naast mij zat Martine's boek te lezen en sprak erover waardoor het onderwerp hersenletsel bespreekbaar werd. Martine... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 2 december 2019

Realistisch

Geplaatst onder: AutismeDepressieAngststoornis door Yoni van Ekkendonk

Ik wil altijd blijven stralen. Maar ik lijk eindeloos te verdwalen. Ik wil door het leven vliegen. Zonder angst dat mensen mij gaan bedriegen. Een meisje van mijn leeftijd wil vanzelf dansen. Goedkeuring en acceptatie en eerlijke kansen. Ik ben anders. Altijd kleur ik buiten de lijnen. Soms wil ik het liefst verdwijnen. Ik verlies langzaam mijn kracht. Graag wil ik dat de hele wereld naar mij lacht! Angsten en onzekerheid. Mijn hele leven is een grote strijd.... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in AutismeDepressieAngststoornis