Blogs

Vrijdag 3 februari 2017

Collecte

Geplaatst onder: Collecte door Vian Moo

Doelbewust bel ik aan wachten of weer verder gaan?   het gesloten gordijn wordt verschoven en quasi onopvallend weer dicht gedaan ik kan zijn ogen niet geloven zwaai vriendelijk tegen het dichte gordijn en verdwijn   Vian Moo   Gedicht voor de Hersenstichting Collecteweek Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Collecte

Maandag 30 januari 2017

Lopen voor duizenden anderen

Geplaatst onder: Collecte door Bertel-Jos van Oorschot

Van 30 januari tot en met 4 februari 2017 vindt de 21e collecteweek van de Hersenstichting plaats. Ruim 18.000 collectanten kloppen bij deuren aan, staan op pleinen of voor winkels. ‘De vrijwilligers kennen vaak in hun omgeving mensen met een hersenaandoening,’ aldus collecteorganisator Bertel-Jos van Oorschot.   Als collecteorganisator haalt Bertel-Jos met zijn collectanten in Loon op Zand, Kaatsheuvel Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik jaar een flinke opbrengst... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Collecte

Zondag 31 januari 2016

De aftrap voor de collecteweek!

Geplaatst onder: Collecte door Nynke & Roy

De week voor de collecte staat bij ons thuis al geheel in het teken van de naderende collecteweek voor de hersenstichting. Een soort van lichte spanning die je normaal voelt voor een grote prestatie maakt zich van ons meester. Laten we hopen dat de prestatie en opbrengst dit jaar ook weer groots wordt. En dat er veel nieuwe onderzoeken van gedaan kunnen. Ook dit jaar is de collectespanning er weer! Mijn man brengt de collectebussen en de bijbehorende routes en foldertjes langs... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Collecte

Dinsdag 3 februari 2015

Collector’s item

Geplaatst onder: Collecte door Ricky van Dijk

Dit is het jaar waarin ik knopen doorhak. Volgende week met de nieuwe deeltijdbaan beginnen. Volgende maand komen de studieboeken op tafel. Nu ga ik even naar de bibliotheek voor een boek voor op de bank. Ik zie dat de Stichting Vrijwilligerswerk in het pand naast de bibliotheek is getrokken. Zou ik naar binnen gaan? Dit is niet het moment voor een vrijwilligersbaan maar toch... Ik blader door de vacatures: wandelingen maken met een blinde man. Werken in een dierenasiel of... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Collecte

Donderdag 30 januari 2014

De collecteweek

Geplaatst onder: Collecte door Nynke & Roy

Het is maandagavond en we zijn al begonnen met collecteren. We doen zo veel mogelijk met zijn tweeën, ik in de rolstoel, mijn man erachter. Wellicht omdat ik in een rolstoel zit tijdens het collecteren, begrijpen mensen nog beter het belang van de Hersenstichting. We beginnen met een lange drukke straat vol met statige huizen. Zoals elk jaar moet ik weer even de juiste toon vinden. Nadenken over wat ik precies wil zeggen. Maar de kop is eraf...   Wat ik zo... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Collecte