Delen

Blogs

Donderdag 7 februari 2019

Ik mis die oude demente man

Geplaatst onder: Dementie door Lieky van der Velden

Mijn vader en de weg die hij moest gaan. Geen pardon voor hem. Geen uitstel en ook geen handleiding-boekje erbij. Als ik terug denk, besef ik dat ik meer aan die oude demente man denk, dan aan mijn vader die ik al 63 jaar heb gekend. In dat jaar bemerkten wij (de kinderen) pas dat er met pa meer aan de hand was dan alleen maar een oude man die weleens wat vergat. Dingen vergeten gebeurde steeds meer. Hij veranderde van een lieve zorgzame vader naar een lastig en agressief iemand. Tot op... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Dementie

Zondag 20 januari 2019

Feestje

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Mijn kinderen bellen de receptie bij de ingang: ”Wij komen voor Pake (opa)!” De vrouw bij de receptie hoor ik al lachen en opent snel de slagboom. De schone was, de fiets van de jongste, kleurplaten en 2 blije gezichten komen uit te auto en huppelen vrolijk naar pake. Ze hebben er zin in! Limonade uit een koffiekopje (bij pake koffiedrinken), fietsen en rennen door de gangen, kleuren bij de grote tafel, knuffelen met pake. We kunnen de verjaardagen, Sinterklaas, Kerst en alle... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Donderdag 15 november 2018

Stil

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Ik rijd alleen naar jou toe. Voorheen ging ik altijd met de kinderen en dan was er volop actie in de auto, en ook bij jou. Nu is het stil en stilte is iets wat heel fijn kan zijn, maar af en toe juist ook niet. Zo kom ik bij jou in de woonkamer waar ook ander bewoners zitten. Het is stil, niemand praat of beweegt. Ik stel een vraag en krijg geen reactie. Ach, ik probeer het nog een keer met een vrolijke opmerking, een bewoner zegt ja en verder niets, weer stilte. Ik weet niet wat je... Lees verder»


15 Bekijk reacties (15)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Donderdag 4 oktober 2018

Een datum die in de boeken gaat

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Ik ben Sanne van der Woude en dochter van een vader met FTD (frontotemporale dementie). Graag wil ik mensen inspireren en motiveren om sterk en positief te blijven, in moeilijke tijden. Mijn ervaring is wanneer je eerlijk en open bent over de situatie, dat je hierdoor veel steun kunt krijgen en dat er prachtige dingen kunnen ontstaan. En natuurlijk heb ik ook wel eens pijn en verdriet (en zal ik daar ook over schrijven) maar ik probeer dit altijd om te buigen naar iets positiefs en kijk ik... Lees verder»


19 Bekijk reacties (19)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Donderdag 19 juli 2018

Flexwerkers in de zorg

Geplaatst onder: DementieAlzheimer door Dirk Oostelaar

Mensen die in de zorg werken zijn heel veel tijd kwijt aan het verantwoorden van alles wat ze doen door zogenaamde afvinklijstjes steeds weer opnieuw in te vullen. Dat is dus tijd die niet aan de directe zorg kan worden besteed. Ander administratief werk kost ook tijd maar die tijd verbetert de zorg. Bij eerste binnenkomst werd op de afdeling waar mijn levenspartner woonde gevraagd om een korte levensbeschrijving. Die levensbeschrijving werd voor in de persoonlijke dagrapportage map... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in DementieAlzheimer

Dit is contactinfo