Delen

Blogs

Donderdag 15 november 2018

Stil

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Ik rijd alleen naar jou toe. Voorheen ging ik altijd met de kinderen en dan was er volop actie in de auto, en ook bij jou. Nu is het stil en stilte is iets wat heel fijn kan zijn, maar af en toe juist ook niet. Zo kom ik bij jou in de woonkamer waar ook ander bewoners zitten. Het is stil, niemand praat of beweegt. Ik stel een vraag en krijg geen reactie. Ach, ik probeer het nog een keer met een vrolijke opmerking, een bewoner zegt ja en verder niets, weer stilte. Ik weet niet wat je... Lees verder»


15 Bekijk reacties (15)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Donderdag 4 oktober 2018

Een datum die in de boeken gaat

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Ik ben Sanne van der Woude en dochter van een vader met FTD (frontotemporale dementie). Graag wil ik mensen inspireren en motiveren om sterk en positief te blijven, in moeilijke tijden. Mijn ervaring is wanneer je eerlijk en open bent over de situatie, dat je hierdoor veel steun kunt krijgen en dat er prachtige dingen kunnen ontstaan. En natuurlijk heb ik ook wel eens pijn en verdriet (en zal ik daar ook over schrijven) maar ik probeer dit altijd om te buigen naar iets positiefs en kijk ik... Lees verder»


19 Bekijk reacties (19)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Donderdag 19 juli 2018

Flexwerkers in de zorg

Geplaatst onder: DementieAlzheimer door Dirk Oostelaar

Mensen die in de zorg werken zijn heel veel tijd kwijt aan het verantwoorden van alles wat ze doen door zogenaamde afvinklijstjes steeds weer opnieuw in te vullen. Dat is dus tijd die niet aan de directe zorg kan worden besteed. Ander administratief werk kost ook tijd maar die tijd verbetert de zorg. Bij eerste binnenkomst werd op de afdeling waar mijn levenspartner woonde gevraagd om een korte levensbeschrijving. Die levensbeschrijving werd voor in de persoonlijke dagrapportage map... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in DementieAlzheimer

Donderdag 1 maart 2018

Dementie en de weg

Geplaatst onder: DementieAlzheimer door Dirk Oostelaar

Lily Coenen beschrijft in het dagblad Trouw hoe de periode na opname van haar man in een verpleeghuis verloopt. Goede zorg is natuurlijk zeer belangrijk maar daarnaast vertelt ze dat bijvoorbeeld herkenning niet alleen uit het benoemen van je naam kan bestaan, maar ook uit een gevoel van vertrouwdheid, verbondenheid, dat kennelijk dieper ligt dan dat wat de hersenen kunnen waarnemen. Als er geen sprake is van vreselijk lijden dan zou het geven van toestemming om het leven van haar man te... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in DementieAlzheimer

Maandag 5 juni 2017

Jong dementie

Geplaatst onder: DementieAlzheimer door Dirk Oostelaar

Als ik met anderen spreek over de ziekte van Alzheimer, dan begint bijna iedereen te vertellen over moeder of vader die dement is of was. Dat is heel begrijpelijk, maar het geeft mij wel een eenzaam gevoel. Een moeder of vader die dement wordt is niet belangrijker of onbelangrijker dan je levenspartner die dement wordt, maar het is wel anders.   Je moeder of vader heeft je op de wereld gezet en je daarna als het goed is geholpen om je eerste stapjes te zetten en je daarna ook een... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in DementieAlzheimer

Dit is contactinfo