Blogs

Zaterdag 2 november 2019

Herinneringen maken

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Er is een mooie stoel op wieltjes voor jou gearriveerd. Ik geloof dat ze zoiets een rolstoel noemen maar de kinderen vinden het geweldig om er ook in of bij te zitten, hangen of staan. Er zijn al vele kunstjes mee vertoond dus we kunnen het beter het circusattribuut of het speeltoestel noemen. En het is toch wel heel leuk wanneer je er drie personen mee kunt verplaatsen. Het is een ware bolide die best heel soepel rijdt en je uitdaagt om even heel hard te rijden en dan achterop mee te... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Maandag 9 september 2019

Ieder bezoek weer

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Wanneer ik met jou door de gangen loop vraag ik mij af wat je denkt en wat je nog weet. De gesprekken die wij hebben zijn leeg, het wordt steeds stiller en jouw antwoorden zijn meestal een willekeurige ja of nee, vaak niet kloppend bij de vraag. Het is eenrichtingsverkeer en af en toe kost het mij veel moeite om iets tegen jou te zeggen. Soms wil ik je zoveel vertellen en aanvullen met foto’s maar wanneer ik geen enkele reactie krijg en je gezicht draait weg dan stop ik maar en probeer... Lees verder»


18 Bekijk reacties (18)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Maandag 25 maart 2019

De marathon

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Vanochtend zijn mijn ouders vertrokken naar het ziekenhuis voor een vervolg onderzoek, n.a.v. de diagnose FTD (frontotemporale dementie). Rond 12 uur krijg ik van mijn moeder te horen dat ze mijn vader kwijt is in het ziekenhuis. Ik krijg het direct benauwd en omdat ik zwanger ben van onze tweede voel ik dat mijn bloeddruk stijgt. Het voelt zo fout! Om 13 uur komt een vriendin mij ophalen om samen met mij en mijn dochter te gaan shoppen. Wanneer zij binnenkomt begin ik direct te huilen,... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Donderdag 7 februari 2019

Ik mis die oude demente man

Geplaatst onder: Dementie door Lieky van der Velden

Mijn vader en de weg die hij moest gaan. Geen pardon voor hem. Geen uitstel en ook geen handleiding-boekje erbij. Als ik terug denk, besef ik dat ik meer aan die oude demente man denk, dan aan mijn vader die ik al 63 jaar heb gekend. In dat jaar bemerkten wij (de kinderen) pas dat er met pa meer aan de hand was dan alleen maar een oude man die weleens wat vergat. Dingen vergeten gebeurde steeds meer. Hij veranderde van een lieve zorgzame vader naar een lastig en agressief iemand. Tot op... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Dementie

Zondag 20 januari 2019

Feestje

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Mijn kinderen bellen de receptie bij de ingang: ”Wij komen voor Pake (opa)!” De vrouw bij de receptie hoor ik al lachen en opent snel de slagboom. De schone was, de fiets van de jongste, kleurplaten en 2 blije gezichten komen uit te auto en huppelen vrolijk naar pake. Ze hebben er zin in! Limonade uit een koffiekopje (bij pake koffiedrinken), fietsen en rennen door de gangen, kleuren bij de grote tafel, knuffelen met pake. We kunnen de verjaardagen, Sinterklaas, Kerst en alle... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie