Blogs

Donderdag 6 juni 2019

Even voorstellen

Geplaatst onder: DepressieAngststoornisPTSSBurn-out door Jessica Vens

Het moment waarop ik besloot te gaan schrijven, was het moment waarop ik me realiseerde dat er behoorlijk wat schaamte heerst. Niet alleen persoonlijk bij mij, maar ook in de maatschappij. Na lang erover na te hebben gedacht heb ik besloten mijn verhaal met anderen te willen delen, simpelweg vanwege het feit dat ik niet de enige ben, al voelt dat soms wel zo.   Laat ik mezelf even voorstellen...Ik ben een jonge vrouw van 28, uit het midden van het land, die "in principe" de wereld... Lees verder»


11 Bekijk reacties (11)   |   Meer artikelen in DepressieAngststoornisPTSSBurn-out

Maandag 25 februari 2019

Seksueel geweld

Geplaatst onder: DepressieTrauma door Saskia Troy

Aan het einde van de periode op het internaat werd er, ondanks dat de kennis over seksueel geweld binnen het gezin er jaren is geweest, pas een interventie over incest door mijn stiefvader van destijds gedaan door de leiding. Mijn moeder is direct van hem gescheiden. Hij heeft ons daarna nog maanden bedreigd waarbij veel gewelddadige incidenten hebben plaatsgevonden. Zo belde hij meerdere keren op een avond om te zeggen dat hij het huis in brand zou steken. Ook probeerde hij de... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in DepressieTrauma

Vrijdag 11 januari 2019

Zeer moeilijk opvoedbaar

Geplaatst onder: DepressieTrauma door Saskia Troy

Ondanks dat ik steeds om hulp vroeg voor depressie, trauma en een lichte hersenkneuzing, kwam deze er voor mij niet. Er kwam wel een diagnose Zeer Moeilijk Opvoedbaar die voornamelijk was gebaseerd op de verhalen van mijn incestplegende stiefvader. Mijn afwezige biologische vader werd niet bij de behandeling betrokken. Er kwam een doorverwijzing naar een internaat voor moeilijk opvoedbare kinderen, gebaseerd op een brief vol leugens, vooroordelen en waarbij gebruik werd gemaakt van een... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in DepressieTrauma

Maandag 5 november 2018

Geen Toekomstperspectief

Geplaatst onder: DepressieTrauma door Saskia Troy

In de welvarende buurt Kralingen gelegen in de nabijheid van de Erasmus universiteit in de havenstad Rotterdam waar ik vanaf mijn zevende jaar opgroeide stond het leveren van goede prestaties voor veel kinderen op de eerste plaats. Vanaf mijn achtste jaar reed ik al in het team van de Rotterdamse Manege voor de Nederlandse Carrouselkampioenschappen en ook daarna stond mijn leven al van jongs af aan in het teken van het rijden van dressuurwedstrijden met mijn halfbloed Arabische dressuurpony.... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in DepressieTrauma

Donderdag 6 september 2018

De dag van de DBS-operatie

Geplaatst onder: DepressieDwangstoornisAngststoornis door Karin Uijtdewillegen

Het ging allemaal zo snel. Ik kreeg 10 januari 2018 te horen dat ik 25 januari al geopereerd werd. Het was woensdagavond 24 januari 2018, zenuwachtig was ik niet echt, daar was de tijd te kort voor om over alles na te denken. Ik werd die avond opgenomen rond 19.00 uur op de afdeling chirurgie. Mijn ouders hebben me weggebracht. Ik kreeg de intake, hoe de dag van de operatie zou verlopen. Ook moest ik mijn haren al wassen met Betadine shampoo en kreeg ik mijn infuus al ingebracht. Ik had... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in DepressieDwangstoornisAngststoornis