Blogs

Maandag 2 december 2019

Realistisch

Geplaatst onder: AutismeDepressieAngststoornis door Yoni van Ekkendonk

Ik wil altijd blijven stralen. Maar ik lijk eindeloos te verdwalen. Ik wil door het leven vliegen. Zonder angst dat mensen mij gaan bedriegen. Een meisje van mijn leeftijd wil vanzelf dansen. Goedkeuring en acceptatie en eerlijke kansen. Ik ben anders. Altijd kleur ik buiten de lijnen. Soms wil ik het liefst verdwijnen. Ik verlies langzaam mijn kracht. Graag wil ik dat de hele wereld naar mij lacht! Angsten en onzekerheid. Mijn hele leven is een grote strijd.... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in AutismeDepressieAngststoornis

Donderdag 10 oktober 2019

Ik ben open, nu jij!

Geplaatst onder: DepressieAngststoornisPTSSBurn-out door Jessica Vens

Mijn moeder vertelde ons al heel jong dat het belangrijk is we over de dingen in het leven konden praten. Ook over gevoelens en gedachten hoe moeilijk dat ook is. je moet veilig zijn om jezelf te kunnen uiten.   Deze maand staat 10 oktober in het teken van 'World Mental Health Day'.* Speciaal hierom wil ik nogmaals aankaarten hoé belangrijk het is dat we met elkaar blijven praten. Taboes blijven doorbreken en het gesprek aan te blijven gaan. Niemand heeft iets aan een... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in DepressieAngststoornisPTSSBurn-out

Maandag 19 augustus 2019

Het voelt nu zo, maar het IS niet zo

Geplaatst onder: DepressieAngststoornisPTSSBurn-out door Jessica Vens

'Een klein feestje van herkenning'. Iedere keer als ik mijn inbox opende. De afgelopen periode trof ik iedere dag wel nieuwe berichtjes aan. Mensen met dezelfde diagnoses en klachten, mensen (jong en oud) die hun ervaring met me wilden delen en hun waardering uitspraken. Een stortvloed aan positiviteit! Mensen en vrienden die hun steun en respect kenbaar maakte en me wilden laten weten dat ze er voor me willen zijn, ieder op zijn eigen manier. Vooral mensen op afstand, maar het gebaar alleen... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in DepressieAngststoornisPTSSBurn-out

Maandag 5 augustus 2019

De schoonheid van imperfectie

Geplaatst onder: DepressieTraumaSlaapstoornis door Saskia Troy

Uren lang lag ik te woelen, te piekeren en staarde ik naar het plafond. Inmiddels ging ik al niet meer naar school omdat ik dit niet meer de gehele dag vol kon houden. Slechts een paar maanden daarvoor zou ik nog elk weekend vroeg uit de veren zijn geweest om paardrijwedstrijden te rijden en daar de intensieve voorbereiding voor te doen. Ondanks dat ik in het verleden altijd vroeg op stond om mee te helpen met het voeren, uitmesten en poetsen van de paarden legde ik me er bij neer dat ik een... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in DepressieTraumaSlaapstoornis

Donderdag 11 juli 2019

Het gevecht tegen jezelf

Geplaatst onder: DepressieAngststoornisPTSSBurn-out door Jessica Vens

Ik probeer complexe ptss, angststoornissen, burn outs en depressies een gezicht te geven. 'Alsjeblieft veroordeel me niet' is wat ik denk. Zouden mensen zien dat ik met mijn ziel onder m'n arm loop? Dat ik eenzaam ben en me ongeliefd voel? Mislukt en gefaald? Als ik in de spiegel kijk zie ik een apart gezicht. Het gezicht dat me aanstaart ziet er ergens enigzins 'herkenbaar' uit. Mijn grootste vijand, en een complete teleurstelling. Ik zie zwakte, terwijl ik de woorden van mijn ex nog hoor... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in DepressieAngststoornisPTSSBurn-out