Delen

Blogs

Vrijdag 11 januari 2019

Zeer moeilijk opvoedbaar

Geplaatst onder: DepressieTrauma door Saskia Troy

Ondanks dat ik steeds om hulp vroeg voor depressie, trauma en een lichte hersenkneuzing, kwam deze er voor mij niet. Er kwam wel een diagnose Zeer Moeilijk Opvoedbaar die voornamelijk was gebaseerd op de verhalen van mijn incestplegende stiefvader. Mijn afwezige biologische vader werd niet bij de behandeling betrokken. Er kwam een doorverwijzing naar een internaat voor moeilijk opvoedbare kinderen, gebaseerd op een brief vol leugens, vooroordelen en waarbij gebruik werd gemaakt van een... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in DepressieTrauma

Maandag 5 november 2018

Geen Toekomstperspectief

Geplaatst onder: DepressieTrauma door Saskia Troy

In de welvarende buurt Kralingen gelegen in de nabijheid van de Erasmus universiteit in de havenstad Rotterdam waar ik vanaf mijn zevende jaar opgroeide stond het leveren van goede prestaties voor veel kinderen op de eerste plaats. Vanaf mijn achtste jaar reed ik al in het team van de Rotterdamse Manege voor de Nederlandse Carrouselkampioenschappen en ook daarna stond mijn leven al van jongs af aan in het teken van het rijden van dressuurwedstrijden met mijn halfbloed Arabische dressuurpony.... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in DepressieTrauma

Donderdag 6 september 2018

De dag van de DBS-operatie

Geplaatst onder: DepressieDwangstoornisAngststoornis door Karin Uijtdewillegen

Het ging allemaal zo snel. Ik kreeg 10 januari 2018 te horen dat ik 25 januari al geopereerd werd. Het was woensdagavond 24 januari 2018, zenuwachtig was ik niet echt, daar was de tijd te kort voor om over alles na te denken. Ik werd die avond opgenomen rond 19.00 uur op de afdeling chirurgie. Mijn ouders hebben me weggebracht. Ik kreeg de intake, hoe de dag van de operatie zou verlopen. Ook moest ik mijn haren al wassen met Betadine shampoo en kreeg ik mijn infuus al ingebracht. Ik had... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in DepressieDwangstoornisAngststoornis

Donderdag 30 augustus 2018

Uit huis geplaatst

Geplaatst onder: DepressieTrauma door Saskia Troy

Een jaar na het coma ongeluk ging ik met een uitstekende Cito-toets naar de brugklas. Het onderwijs op mijn school werd door de schoolleiding al snel te gemakkelijk voor mij bevonden. Uit pure verveling, zou ik te vaak de klas op stelten hebben gezet waardoor sommige kinderen slechte cijfers begonnen te halen maar ik zelf niet. Het Gymnasium in een ander gedeelte van de stad zou beter voor mij zijn geweest omdat ik een strengere school met meer discipline nodig zou hebben. Op het... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in DepressieTrauma

Dinsdag 17 juli 2018

Depressie

Geplaatst onder: DepressieTrauma door Saskia Troy

Er is geen les op school over hoe je omgaat met de dood, het noodlot of de vergankelijkheid. Dit terwijl ik het als tienermeisje met een veranderend lichaam, problemen thuis en een ernstig trauma als gevolg van het coma ongeluk graag wilde hebben over de diepere betekenis van het leven. Ik had hier behoefte aan, om de plotselinge onverwachte wendingen die het leven in mijn geval had gemaakt, een plaats te kunnen geven.   Ik vroeg me telkens maar weer opnieuw af of ik niet... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in DepressieTrauma

Dit is contactinfo