Delen

Blogs

Maandag 22 oktober 2018

Mixed up feelings – liegen door ocd

Geplaatst onder: Dwangstoornis door Corita

Ik ben weer terug in Nederland na een fijne vakantie. Het was heerlijk om er tussenuit te zijn maar moeilijk om terug te komen.   Het voelde enorm goed om daar onder de mensen te zijn. Ik was nooit alleen. In het hotel was de sfeer zo warm dat ik ze nu echt mis. Ik ben nu alleen in mijn appartement en ik voel me verdrietig. Deels omdat ik alleen ben en me bewust ben geworden van mijn onzekerheid en harde eisen naar mezelf en anderen en deels door een andere reden.   Ik... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Dwangstoornis

Donderdag 6 september 2018

De dag van de DBS-operatie

Geplaatst onder: DepressieDwangstoornisAngststoornis door Karin Uijtdewillegen

Het ging allemaal zo snel. Ik kreeg 10 januari 2018 te horen dat ik 25 januari al geopereerd werd. Het was woensdagavond 24 januari 2018, zenuwachtig was ik niet echt, daar was de tijd te kort voor om over alles na te denken. Ik werd die avond opgenomen rond 19.00 uur op de afdeling chirurgie. Mijn ouders hebben me weggebracht. Ik kreeg de intake, hoe de dag van de operatie zou verlopen. Ook moest ik mijn haren al wassen met Betadine shampoo en kreeg ik mijn infuus al ingebracht. Ik had... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in DepressieDwangstoornisAngststoornis

Donderdag 26 juli 2018

Voordelen van OCD – Het bestaat!

Geplaatst onder: Dwangstoornis door Corita

Ja, het klinkt misschien een beetje gek. Maar vandaag heb ik de behoefte om te praten over de voordelen van OCD. Want ze zijn er hoor. Dat het een ziekte is die zeer nadelig is, is bekend. Toch heeft het mij ook dingen opgeleverd.   Één van die voordelen, is dat ik ontzettend creatief ben geworden.  Zo heb ik bijvoorbeeld voor een probleem wel 20 oplossingen. Ook heb ik geleerd om hobby’s/bezigheden te zoeken. Ik heb vaak thuisgezeten in mijn eentje,... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Dwangstoornis

Maandag 25 juni 2018

30 jaar ziek en nu DBS

Geplaatst onder: DepressieDwangstoornisAngststoornis door Karin Uijtdewillegen

Vanaf mijn 8e jaar, dat ik kan herinneren, was ik al ziek. Ik wist dat er iets niet klopte aan mij. Ik had veel last van angsten. Vooral angsten voor overgeven. Ik begon steeds minder te eten en werd ook lichamelijk steeds zieker. Ook heb ik een aantal keer in het ziekenhuis gelegen. De eerste jaren was het nog echt angst. Maar niemand geloofde me. Op een gegeven moment kreeg ik iedere dag rituelen. Dan ging ik nadenken of ik niks vergeten was. En moest ik op de grond stampen als ik... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in DepressieDwangstoornisAngststoornis

Maandag 11 juni 2018

Durf te dromen

Geplaatst onder: Dwangstoornis door Corita

Durven dromen versus durven hopen. Verleden week vroeg iemand mij” Corita, durf jij nog te dromen?” Ik zei ja, maar kwam er al gauw achter dat ik durf te hopen. Het is niet hetzelfde.   Hoop is een onzekere verwachting dat een bepaalde gewenste gebeurtenis uitkomt. Zo hoop ik van harte dat mijn dwang ooit overgaat. Ik hoop dat ik een gezin krijg (ooit) , ik hoop dat ik passend werk kan vinden en ik hoop dat ik mijn omgeving ooit minder ga belasten.  ... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Dwangstoornis

Dit is contactinfo