Blogs

Maandag 9 september 2019

Ieder bezoek weer

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Wanneer ik met jou door de gangen loop vraag ik mij af wat je denkt en wat je nog weet. De gesprekken die wij hebben zijn leeg, het wordt steeds stiller en jouw antwoorden zijn meestal een willekeurige ja of nee, vaak niet kloppend bij de vraag. Het is eenrichtingsverkeer en af en toe kost het mij veel moeite om iets tegen jou te zeggen. Soms wil ik je zoveel vertellen en aanvullen met foto’s maar wanneer ik geen enkele reactie krijg en je gezicht draait weg dan stop ik maar en probeer... Lees verder»


18 Bekijk reacties (18)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Maandag 25 maart 2019

De marathon

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Vanochtend zijn mijn ouders vertrokken naar het ziekenhuis voor een vervolg onderzoek, n.a.v. de diagnose FTD (frontotemporale dementie). Rond 12 uur krijg ik van mijn moeder te horen dat ze mijn vader kwijt is in het ziekenhuis. Ik krijg het direct benauwd en omdat ik zwanger ben van onze tweede voel ik dat mijn bloeddruk stijgt. Het voelt zo fout! Om 13 uur komt een vriendin mij ophalen om samen met mij en mijn dochter te gaan shoppen. Wanneer zij binnenkomt begin ik direct te huilen,... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Zondag 20 januari 2019

Feestje

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Mijn kinderen bellen de receptie bij de ingang: ”Wij komen voor Pake (opa)!” De vrouw bij de receptie hoor ik al lachen en opent snel de slagboom. De schone was, de fiets van de jongste, kleurplaten en 2 blije gezichten komen uit te auto en huppelen vrolijk naar pake. Ze hebben er zin in! Limonade uit een koffiekopje (bij pake koffiedrinken), fietsen en rennen door de gangen, kleuren bij de grote tafel, knuffelen met pake. We kunnen de verjaardagen, Sinterklaas, Kerst en alle... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Donderdag 15 november 2018

Stil

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Ik rijd alleen naar jou toe. Voorheen ging ik altijd met de kinderen en dan was er volop actie in de auto, en ook bij jou. Nu is het stil en stilte is iets wat heel fijn kan zijn, maar af en toe juist ook niet. Zo kom ik bij jou in de woonkamer waar ook ander bewoners zitten. Het is stil, niemand praat of beweegt. Ik stel een vraag en krijg geen reactie. Ach, ik probeer het nog een keer met een vrolijke opmerking, een bewoner zegt ja en verder niets, weer stilte. Ik weet niet wat je... Lees verder»


15 Bekijk reacties (15)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Donderdag 4 oktober 2018

Een datum die in de boeken gaat

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Ik ben Sanne van der Woude en dochter van een vader met FTD (frontotemporale dementie). Graag wil ik mensen inspireren en motiveren om sterk en positief te blijven, in moeilijke tijden. Mijn ervaring is wanneer je eerlijk en open bent over de situatie, dat je hierdoor veel steun kunt krijgen en dat er prachtige dingen kunnen ontstaan. En natuurlijk heb ik ook wel eens pijn en verdriet (en zal ik daar ook over schrijven) maar ik probeer dit altijd om te buigen naar iets positiefs en kijk ik... Lees verder»


19 Bekijk reacties (19)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie