Blogs

Donderdag 18 april 2019

Een parttime leven

Geplaatst onder: Halsslagaderdissectie door Anja de Jong

De maanden na mijn laatste afspraak bij de revalidatiekliniek verlopen traag. Het zijn maanden waarin ik thuis zit, alleen naar verplichte afspraken van het werk ga en verder zoveel mogelijk van alles afhoud. Ik merk dat ik inmiddels te lang afwezig ben van het werk. Al ruim anderhalf jaar. Ik voel mij een vreemde bij het bedrijf waar ik 15 jaar lang meer dan fulltime heb gewerkt.   De revalidatiearts en ikzelf hadden er vertrouwen in dat ik mijn leven zelf kon opbouwen. Maar de... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Halsslagaderdissectie

Donderdag 8 november 2018

Op eigen benen

Geplaatst onder: Halsslagaderdissectie door Anja de Jong

Het revalidatietraject verloopt gestaag, de maanden vliegen voorbij. Ik loop rondjes op afgesproken dagen, op aangewezen tijden stofzuig ik één kamer en ik lees een boek op vooraf bepaalde momenten. Op verplichte tijden heb ik rust, de boodschappen doe ik op afgesproken momenten en op aangewezen tijden ontvang ik bezoek. Kunnen zij niet op dat moment? Dan is het bezoek niet welkom. Dat is hard. Het is niet dat ik ze niet wil zien, maar ik kan het niet. Het aangaan van een... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Halsslagaderdissectie

Maandag 10 september 2018

Fulltime aan de slag en heel veel niets doen

Geplaatst onder: Halsslagaderdissectie door Anja de Jong

Na het intakegesprek bij de revalidatiearts volgt de start bij verschillende disciplines van de revalidatie: psychologie, fysiotherapie en ergotherapie. De psycholoog is duidelijk: ‘we gaan je helpen, maar het wordt niet makkelijk. Je zal er ál je tijd en energie in moeten steken. Doe je dat niet? Dan kunnen wij onze tijd beter aan andere patiënten besteden.’ Ze is vriendelijk maar streng, en het is duidelijk dat ze het meent. Natuurlijk beantwoord ik de vraag met een... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Halsslagaderdissectie

Maandag 23 juli 2018

De scan, vreselijke vragen en een nieuwe start

Geplaatst onder: Halsslagaderdissectie door Anja de Jong

Drie maanden na de diagnose halsslagaderdissectie is het tijd voor een nieuwe CT-scan. Om te onderzoeken of - en in hoeverre - mijn halsslagader is genezen. Er staat drie tot zes maanden voor het herstel, maar gezien mijn leeftijd hoopt de neuroloog op een snelle genezing en laat ze direct na de eerste drie maanden een scan maken. Zenuwachtig, met volle tegenzin en zonder enige verwachting ga ik naar het ziekenhuis.   Een kleine week later ben ik voor de uitslag op gesprek bij de... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Halsslagaderdissectie

Maandag 4 juni 2018

Het ziekteverloop: pijn, dichtslaande deuren en fijne buren

Geplaatst onder: Halsslagaderdissectie door Anja de Jong

De eerste dagen overschreeuwde de afschuwelijke hoofdpijn alles, maar nu de hoofdpijn afneemt begin ik te beseffen dat ik van veel meer dingen last heb. Het is hoogzomer, maar ik lig met een dubbel dekbed en skisokken aan in m’n bed. Ik heb het ijskoud, ben doodmoe, en word moedeloos van de stekende pijn in m’n nek. Hoe ik ook lig, zit of sta, het wordt niet minder. ‘Een logische pijn’, aldus de neuroloog, ‘het zit precies op de plek waar je halsslagader... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Halsslagaderdissectie