Blogs

Maandag 8 juli 2019

Overprikkeling

Geplaatst onder: BeroerteHersenletselHerseninfarct door Lieky van der Velden

Wij hebben het denk ik allemaal weleens en het is vreselijk irritant; overprikkeling.    Het beste is om de overprikkeling te leren kennen. Wanneer ben je overprikkeld en waardoor is het gekomen? Wat kan je doen om niet steeds overprikkeld te raken? Wat moet je doen als je overprikkeld bent?   Ik beschrijf mijn ervaringen met overprikkeling: Als ik mij tamelijk goed voel, heb ik de neiging te handelen en mij te gedragen als een gezonde vrouw. Het gevolg is dat ik... Lees verder»


10 Bekijk reacties (10)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletselHerseninfarct

Maandag 1 juli 2019

Een laagje stof

Geplaatst onder: BeroerteHerseninfarct door Jeroen van Bijnen

Het is nu bijna een jaar geleden. Ik kwam net terug van een mooie reis door Scandinavië en voelde een nieuw herseninfarct aankomen. Een nieuwe, mijn vierde. In het jaar daarvoor had ik er al drie gehad en was wonderwel prima hersteld. Twee korte opnames in het ziekenhuis, een korte poliklinische revalidatieperiode en ik was weer de oude. Ik was vooral bezig met ontkennen dat ik wat mankeerde. Ik ziek? Geen sprake van. Ik beperkt en vermoeid? Mooi niet. Ik ging door. Tot die maandag.... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in BeroerteHerseninfarct

Maandag 3 juni 2019

Twee gescheiden werelden

Geplaatst onder: BeroerteMantelzorgHerseninfarct door Marian Schaapman

‘Maar misschien is hij aan het einde van de week wel weer thuis’. Ik hoor het mezelf nog zeggen, de dag na het herseninfarct van Koos. Totaal overdonderd door alle gebeurtenissen van die dag en geen idee wat me te wachten stond. Waar ik die eerste dag nog hoopte dat de linkszijdige verlamming wonderbaarlijk zou verdwijnen, werd het me in de dagen die erop volgden langzaam duidelijk dat de weg naar herstel lang zou duren en zeker niet vanzelf zou gaan. Toch had ik niet helemaal... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in BeroerteMantelzorgHerseninfarct

Dinsdag 28 mei 2019

Precies 3 jaar geleden

Geplaatst onder: BeroerteHerseninfarct door Evelien van Dongen

28 mei 2016. Zomaar ineens getroffen door een herseninfarct... Eindelijk mijn droombaan gevonden. Ik had net drie dagen gewerkt in de horeca als leermeester in Waalwijk bij Prins Heerlijk. Had er zin in, eindelijk werken. Als leermeester zou ik bijvoorbeeld iemand met autisme of een verstandelijke en/of lichamelijke beperking leren om in de horeca te kunnen werken net als iemand anders. Zij hebben net iets meer begeleiding nodig om dit te kunnen en ik wilde dit enorm graag voor hun doen.... Lees verder»


12 Bekijk reacties (12)   |   Meer artikelen in BeroerteHerseninfarct

Donderdag 9 mei 2019

Terugval

Geplaatst onder: BeroerteHersenletselHerseninfarct door Lieky van der Velden

Wees voorzichtig met doorgaan terwijl het eigenlijk niet meer kan! Mij is dit enkele jaren geleden overkomen. Ik wil jullie behoeden van de fout die ik mijzelf heb aangedaan door onwetendheid. Een bericht uit mijn dagboek: Is het een terugval?  Enkele weken geleden heb ik meer last gekregen van duizeligheid en een raar gevoel in mijn hoofd.  Waardoor is dit gekomen? Ik werd onverwachts overvallen door veranderingen om mij heen. Die veranderingen brachten mij uit... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletselHerseninfarct