Blogs

Maandag 16 januari 2017

Het moet anders

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

Vastbesloten ben ik van plan om mijn leven van voor deze ziekte terug te krijgen. Het leven dat mij zo lief is. Een werkende vrouw van deze tijd, drie pracht  kinderen, een fijne vent, vrienden, vakanties, leuk huis. Dat is mijn leven. Ik bezoek trouw het revalidatiecentrum, start met het lezen van kinderboeken (die kan ik gelukkig weer lezen en begrijpen) en stop de vele beterschapkaartjes in een doos. Een halfjaar later sta ik alweer wat uurtjes voor de klas. Negeer ik alle seintjes,... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking

Maandag 5 december 2016

Brief aan mijn 10-jarige ik

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

Je vindt het heerlijk om te schrijven, maar je verstopt je schrift in de kast omdat je bang bent om het te delen. Je gedichten en je dagboek. Bang dat je gedichten niet goed genoeg zijn. Bang dat ze je uit gaan lachen. En bovendien bang dat niemand op jouw simpele levensverhalen en gedachtenspinsels zit te wachten. Maar je zult ontdekken dat we als mens veelal met dezelfde dingen worstelen. Dat je best met dat wat je bezighoudt naar buiten mag komen. Niet om aandacht te trekken en ook... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking

Donderdag 17 november 2016

Hersenschudding

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Marya Kronshorst

Begin 20 is ze, in de bloei van haar leven, getrouwd met een fantastische man, blij met haar leuke baan en moeder van een dochtertje. Haar altijd zo vanzelfsprekende goede leven kreeg ruim een jaar geleden een onverwachte, onomkeerbare wending: een hersenschudding met ernstige gevolgen.   Haar hersenschudding is het begin van een achtbaanrit met angstaanjagende dalingen en loopings. Waar put zij nu kracht uit?   'Kracht? Fysieke kracht, dat mis ik juist zo. Waar ik... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking

Maandag 5 september 2016

FOCUS, ook jij kunt het!

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Marya Kronshorst

Februari 1983, een week voor mijn verjaardag wordt de hoofdpijn ondraaglijk. Het overgeven, de extreme duizeligheid en versterkte omgevingsgeluiden krijg ik erbij cadeau. Mijn moeder vindt me, heel erg ziek, en zorgt ervoor dat ik binnen no-time in het ziekenhuis terecht kom. Drie maanden lig ik daar.   De eerste weken me nauwelijks bewust van het komen en gaan van artsen en bezoek. Ook de angst van mijn moeder gaat aan mij voorbij. Gelukkig, want ik ben zo ziek dat de stekker er... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking

Donderdag 5 mei 2016

Alleen mijn g-spot konden we niet vinden

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

Mijn zoon Daan mag weer naar Utrecht. Deze keer voor een toelatingstest. Dus gaan we voor de tweede keer deze maand met de bus naar Utrecht Centraal. Vanaf daar is het nog maar een kwartiertje lopen naar het sportcollege. Het is mooi weer. We zijn op tijd. Mijn zoon maakt plannen. Kortom het leven loopt op rolletjes. Maar als we het sportcollege binnenwandelen is het er verdacht stil. De meneer van de receptie bevestigt mijn verontruste gevoel door, zodra wij de reden van onze komst... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking