Blogs

Maandag 11 december 2017

Het ambassadeursbesluit

Geplaatst onder: Hersenstichting door Jan Mulder

‘Polymyalgia,’ zei de huisarts. Ik was met pijnlijke vermoeidheidsverschijnselen in de schouderpartij naar hem toe gegaan en polymyalgia klonk me in de oren als een badplaats in de buurt van Dubrovnik, een ideale plek om even bij te komen. Het bleek te gaan om een aandoening. Polymyalgia rheumatica. Nooit van gehoord.   ‘Komt veel voor,’ zei de huisarts, ‘het is een spierreuma’. Hij adviseerde een lichte van een succesvol medicijn dat... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenstichting

Donderdag 10 augustus 2017

Een blik in mijn brein

Geplaatst onder: BeroerteHersenstichtingHersenbloeding door Rosita Steenbeek

Toen ik dertien was en op school Franse woorden zat te leren, kon ik ineens de helft van de pagina niet meer zien. Bovendien had ik erge hoofdpijn. Ik bleek een hersenbloeding te hebben. Maandenlang lag ik in een verduisterd kamertje om te herstellen. Bij mijn terugkeer op school was de vanzelfsprekendheid van mijn gezondheid weg. Al jong besefte ik hoe kostbaar het leven is. Dat gevoel werd door de epilepsie die ik aan de hersenbloeding overhield alleen maar versterkt. Ik ben niet... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenstichtingHersenbloeding

Maandag 18 april 2016

Aan de slag

Geplaatst onder: HersenletselHersenstichting door Annet Wielemaker

De afgelopen weken ben ik als hoofd Patiëntenzorg bij de Hersenstichting bezig geweest met het aanmelden van de Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel en de gebruikersversie bij het Zorginstituut. Onwillekeurig vroeg ik mijzelf af hoe we daartoe waren gekomen.   In 2011 liet de Hersenstichting een onderzoek doen onder betrokken partijen om te horen hoe het met de zorgverlening voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel gesteld was in Nederland. De bekende... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenstichting

Zondag 20 september 2015

In beweging

Geplaatst onder: HersenenHersenstichtingBeweging door Peter Schoof

Mensen zijn beweeglijke typjes. Eigenlijk kunnen we nooit stilzitten, moeten we iets doen. Het liefst de hele dag door. Beweging verbinden we met vooruitgang, verder komen in het leven, de toekomst realiseren. Stilzitten verbinden we met nutteloosheid, apathie, verveling. Wie kijkt naar de geschiedenis van de mens herkent gemakkelijk dit patroon.   Intussen blijken er ook nog andere redenen te zijn om te bewegen, gezondheidsredenen! Het is al langer bekend dat bewegen... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in HersenenHersenstichtingBeweging

Maandag 22 december 2014

Participatiemaatschappij

Geplaatst onder: Hersenstichting door Peter Schoof

Per 1 januari a.s. wordt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) 2015 van kracht. Hiermee verandert het zorglandschap drastisch. Decentralisatie, zelfzorg, mantelzorg en kwaliteitsnormen voor zorg zijn hierbij de belangrijkste steekwoorden. De WMO 2015 bepaalt dat het college van burgemeester en wethouders voorzieningen moet treffen op het gebied van maatschappelijke ondersteuning voor mensen met een maatschappelijke, fysieke en/of psychische beperking. Die voorzieningen stellen... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenstichting